ΤΟΠΙΚΑ

Μπέος λάβρος εναντίον όλων

μπέος-λάβρος-εναντίον-όλων-48180

Με μια συνέντευξη – ποταμό προς τα τοπικά ΜΜΕ, η οποία δήλωσε ότι θα είναι η τελευταία για το 2014, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος τα έβαλε κυριολεκτικά με όλους.

Με διευθυντικά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, των οποίων ζήτησε την παραίτηση με δικαστικό επιμελητή,με όσους αντιδρούν στην περισυλλογή αδέσποτων, αλλά και με τους προκατόχους του στη δημοτική αρχή.

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε για μία ακόμη φορά και μερίδα μέσων ενημέρωσης, τα οποία χαρακτήρισε «μέσα μαζικής διαπλοκής». Ηταν μία συνέντευξη για όλους και για όλα.

Εντολή διαχειριστικού ελέγχου ~ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΕΞΑΕΤΙΑΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΜΒ

Ζήτησε από τη Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης ο δήμαρχος Βόλου μαζί με τις παραιτήσεις τριών στελεχών της Επιχείρησης

Εντολή για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη ΔΕΥΑΜΒ, αναμένεται να δώσει τις επόμενες ημέρες η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Πηνελόπη Γερακούδη. Ο έλεγχος θα φθάσει σε βάθος εξαετίας, «βουτώντας» στα… άδυτα των ταμείων της επιχείρησης, απ’ όπου πρόσφατα -και μετά από έφοδο του Δημάρχου Αχιλλέα Μπέου– ανακαλύφθηκε έλλειμμα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Προς το παρόν και ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Μπέος, ζήτησε τις παραιτήσεις τριών στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ. Τις παραιτήσεις του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ, Γιάννη Οικονομίδη, της Διευθύντριας Οικονομικών, Πηνελόπης Δεληευθυμίου και του υπεύθυνου του λογιστηρίου Ν. Τουρναβίτη, ο κ. Μπέος, ζήτησε εγγράφως μέσω δικαστικού κλητήρα.

Τι προηγήθηκε; Προ δεκαπενθημέρου είχε ζητήσει με επίσημο έγγραφο να του κοινοποιηθούν οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών για τα οικονομικά έτη 2010, 2011, 2012 και 2013 και έλαβε την απάντηση ότι δεν είχαν κατατεθεί οι εκθέσεις.

«Γνωρίζω μέσω της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ. Πηνελόπης Γερακούδη, ότι οι εκθέσεις των ορκωτών λογιστών υπάρχουν και μάλιστα περιλαμβάνουν πολλά και σημαντικά ευρήματα. Αυτό θεώρησα ότι είναι από τους υπαλλήλους, ένας τρόπος να αποκρύψουν στοιχεία και γι’ αυτό ζήτησα τις παραιτήσεις τους», είπε ο κ. Μπέος.

Οπως έγινε γνωστό, οι δύο από τους τρεις υπαλλήλους βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες σε αναρρωτική άδεια. Ωστόσο, ο κ. Μπέος, ζήτησε από την κ. Γερακούδη να γίνει διαχειριστικός έλεγχος σε βάθος εξαετίας και όπως ανέφερε σύντομα θα δώσει εντολή για την έναρξη του ελέγχου προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες αν υπάρχουν.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα και μετά από έφοδο του κ. Μπέου, στα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, είχε εντοπιστεί ταμειακό έλλειμμα για το οποίο έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο δύο υπάλληλοι. Ενας από το ταμείο του οποίου έλειπαν 2.500 ευρώ και ένας που φέρεται ότι εισέπραττε χρήματα για την εξόφληση των λογαριασμών, παρείχε αποδείξεις και στη συνέχεια προχωρούσε σε αντιλογισμό, με αποτέλεσμα τα χρήματα να μην καταλήγουν στο ταμείο. Η υπόθεση αφορά σε δύο λογαριασμούς ύψους 3.000 ευρώ περίπου, ωστόσο από την πρώτη στιγμή ο Δήμαρχος Βόλου, είχε αφήσει ερωτηματικά αν πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά ή για οργανωμένο κύκλωμα που λυμαινόταν τα ταμεία της επιχείρησης.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να εξυγιάνουμε τη ΔΕΥΑΜΒ. Να μην υπάρχει ούτε μία σκιά στη λειτουργία της. Δεν είναι δυνατό η επιχείρηση να έχει έσοδα 15 εκ. ευρώ και να βγαίνει ζημιογόνα», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των υπαλλήλων από τους οποίους ζήτησε παραιτήσεις, ανέφερε ότι ήδη εξετάζει τους αντικαταστάτες μέσα από το στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης.

Καταθέτει πλήρη στοιχεία στον Εισαγγελέα Αρείου Πάγου

Για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ καταθέτει την ερχόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος

Το κατώφλι του γραφείου του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, αναμένεται να περάσει την επόμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Υπό μάλης θα έχει πλήρη φάκελο με στοιχεία για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ, που όπως κατήγγειλε αποκρύφθηκαν από το Δικαστήριο, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν οι δικαστικοί λειτουργοί και να οδηγηθούν στην απόφαση δικαίωσης της εργολήπτριας εταιρείας, που έχει λαμβάνει 9 εκ. ευρώ από τα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εως τέλος της εβδομάδας, ο φάκελος της υπόθεσης θα έχει ολοκληρωθεί. Αμέσως μετά ο Δήμαρχος, θα καταθέσει τα πλήρη στοιχεία υπόψη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ζητώντας να εξεταστεί εκ νέου η υπόθεση με βάση τα νέα δεδομένα.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Μπέος, «υπάρχουν σημαντικά στοιχεία που αποκρύφθηκαν κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, με αποτέλεσμα να εξαπατηθούν οι δικαστικοί λειτουργοί και να οδηγηθούν σε απόφαση υπέρ της ΕΡΓΗΛ. Ισως να είχαν οδηγηθεί σε άλλη απόφαση αν είχαν στη διάθεσή τους αυτά τα στοιχεία. Αυτό θα το κρίνουν οι ίδιοι. Σε κάθε περίπτωση δεν θα αφήσουμε τίποτα στην τύχη. Δεν καταθέτουμε τα όπλα. Είμαστε υποχρεωμένοι να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της πόλης. Υπήρξαν εγκληματικές παραλείψεις στην υπερασπιστική γραμμή της ΔΕΥΑΜΒ».

Ο ίδιος αρνήθηκε να προσωποποιήσει τις εγκληματικές παραλείψεις. Μίλησε όμως για στοιχεία, που αφορούν κυρίως, στο πραγματικό έργο που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ. Για να διαπιστωθεί τι εργασίες έγιναν και τι έπρεπε να πληρωθεί η εργολήπτρια εταιρεία, η ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε τη συνδρομή πραγματογνωμόνων μέσω του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Αποκαλύπτοντας δε, μέρος του περιεχόμενου του φακέλου, μίλησε για εργασίες εγκατάστασης σωληνώσεων που έγιναν σε μικρότερο βάθος σε σχέση με τις προβλέψεις της μελέτης και της σύμβασης που υπογράφτηκε, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν λιγότερα υλικά σε σχέση με αυτά που κοστολογήθηκαν.

Σημειώνεται ότι η ΕΡΓΗΛ, ανέλαβε την επέκταση του δικτύου ύδρευσης στο Βόλο το 2005. Το έργο κατασκευής και αντικατάστασης των αγωγών του δικτύου ύδρευσης στην πόλη, σε μήκος 180 χλμ. ολοκληρώθηκε το 2008. Η επιτροπή παραλαβής του έργου που παραδόθηκε το 2009, μέσα στον περασμένο Μάιο προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν τήρησε κατά γράμμα τους όρους της μελέτης του έργου, αντιθέτως χρησιμοποίησε τα μισά από τα προβλεπόμενα υλικά.

Ελέγχθηκαν 100 σημεία και το πόρισμα ήταν ένα: υπήρξαν αποκλίσεις από τη μελέτη και τις ποσότητες των υλικών. Το σκάμμα για να περάσουν οι αγωγοί είναι μικρότερο και στενότερο, με αποτέλεσμα τα υλικά που απαιτήθηκαν να αφορούν τις μισές ποσότητες από αυτές που χρεώθηκε η ΔΕΥΑΜΒ.

Αυτό σημαίνει ότι από τα 10 εκ. ευρώ που εισέπραξε η ΕΡΓΗΛ σύμφωνα με το αρχικό κόστος του έργου, τουλάχιστον τα 5 εκ. ευρώ πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Δεν παραδόθηκαν οι εκθέσεις ελέγχου

Πλήρη στήριξη στα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ που καλούνται σε παραίτηση παρέχει ο πρώην Δήμαρχος, Π. Σκοτινιώτης

Πλήρη στήριξη στα τρία στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ, από τους οποίους ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος, ζήτησε τις έγγραφες παραιτήσεις του, κατηγορώντας τους για απόκρυψη των εκθέσεων των ορκωτών λογιστών στην επιχείρηση, παρέχει ο επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης» και πρώην Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης.

Δίνοντας στη δημοσιότητα έγγραφα, τα οποία επισημαίνει ότι παραδόθηκαν και στον κ. Μπέο, τη μεταβατική περίοδο στο Δήμο Βόλου και πριν την ανάληψη των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής, κάνει λόγο για αναξιοπιστία του Δημάρχου.

«Την πρώτη κιόλας εβδομάδα μετά την εκλογή του κ. Μπέου μεριμνήσαμε ώστε να του παραχωρηθεί γραφείο στο κεντρικό Δημαρχείο, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί πλήρως για όλα τα θέματα του Δήμου μέχρι την ανάληψη των καθηκόντων του. Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση μαζί του, θέσαμε υπόψη του όσα στοιχεία κρίθηκαν και από εκείνον αναγκαία προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα για το Δήμο και τα νομικά του πρόσωπα.

Μεταξύ άλλων, παραδόθηκε στον κ. Μπέο και το αρ. πρωτ. 5856/29-5-2014 έγγραφο του Γενικού Διευθυντή της ΔΕΥΑΜΒ κ. Οικονομίδη, με θέμα: «Ισολογισμοί και διαχειριστικός έλεγχος ΔΕΥΑΜΒ» και αντίγραφα των αρ. πρωτ. 654/40309/24-5-2009, 506/20475/9-6-2011, 3633/136695/22-12-2011, 1369/92959/14-5-2012, 3869/261073/10-12-2012, 3301/192250/4-10-2013 αποφάσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδος περί ορισμού ορκωτών λογιστών – ελεγκτών για τον έλεγχο της ΔΕΥΑΜΒ (ΔΕΥΑΜΒ, ΔΕΥΑ Ν. Αγχιάλου, ΔΕΥΑ Κεντρικού Πηλίου), για τη χρήση των ετών 2009, 2010, 2011, 2012 και 2013.

Με το έγγραφο που παρέδωσε στον κ Μπέο, ο Διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, κ. Οικονομίδης, βεβαιώνεται, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν κατατεθεί στη ΔΕΥΑΜΒ από τους ορκωτούς οι εκθέσεις ελέγχου των ετών 2010,2011, 2012 και 2013, όπως επίσης και ο έκτακτος διαχειριστικός έλεγχος του 2009.

Επισημαίνουμε ότι μέχρι την ημέρα που παραδώσαμε στη νέα Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ και παρά τις επίμονες οχλήσεις από την υπηρεσία, δεν είχε κατατεθεί από τους ορκωτούς λογιστές – ελεγκτές καμία έκθεση ελέγχου που να αφορά τις παραπάνω χρήσεις, από τη διερεύνηση δε που κάναμε σήμερα, μας βεβαιώθηκε ότι ούτε μέχρι σήμερα έχει παραδοθεί», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Σκοτινιώτης.

Απάντηση Αχ. Μπέου

«Φαιδρά πράγματα», απαντά στον κ. Σκοτινιώτη, ο Αχιλλέας Μπέος. «Ο τέως Δήμαρχος κατηγορεί για αναξιοπιστία το νυν Δήμαρχο, επειδή δεν υπάρχουν – ως κατά το Νόμο ρητά όφειλαν – διαχειριστικοί έλεγχοι στη ΔΕΥΑΜΒ για μια ολόκληρη 4ετία! Πάλι καλά που δεν πανηγύρισε…Σε ό,τι αφορά τη ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κ. Πόπη Γερακούδη και τις δηλώσεις που φέρεται να έκανε, καλό θα ήταν να δηλώσει επισήμως αν οι έλεγχοι έγιναν, αν της έχουν παραδοθεί, όπως επαναλαμβάνουμε ρητά υπάρχει εκ του Νόμου υποχρέωση, και αν όχι γιατί ανέχθηκε αυτή την κατάσταση. Δηλαδή μια δημοτική επιχείρηση, με τζίρους δεκάδων εκατομμυρίων, να παραμένει ανέλεγκτη επί τόσα χρόνια!

Εμείς γνωρίζουμε, αλλά περιμένουμε να μιλήσουν αυτοί που έχουν αποκλειστική την ευθύνη και είναι εκείνοι που οδήγησαν την πόλη μας στη σημερινή εξαθλίωση. Αν δεν το πράξουν, εδώ είμαστε».

Αξιοποίηση του Jessica

Ενημέρωση για το αν η νέα Διοίκηση της Επιχείρησης σκοπεύει να συνεχίσει την προσπάθεια για την αξιοποίηση της πρωτοβουλίας Jessica από τη ΔΕΥΑΜΒ, ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Βόλου οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης – Πάμε Μπροστά».

Σχετικά άρθρα:

«Δεν χειρίστηκα την υπόθεση ΕΡΓΗΛ»

Ξήλωσε δύο στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ο Αχ. Μπέος

Συνεχίστηκε η αντιπαράθεση για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ

Εχθρική προς την πόλη συμπεριφορά ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ

Αρωγός στο δήμο Βόλου το ΤΕΕ για την ΕΡΓΗΛ

Περιμένουν το βούλευμα για την ΕΡΓΗΛ

Κρίσιμη μάχη για τη ΔΕΥΑΜΒ

Με τη ΔΕΥΑΜΒ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Νέα αγωγή ΕΡΓΗΛ κατά ΔΕΥΑΜΒ ~ 1,5 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΧΡΕΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΒΟΛΟΥ

Τώρα ξεκινά η «μάχη» για την ΕΡΓΗΛ ~ ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Αθώοι όλοι στη ΔΕΥΑΜΒ ~ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Δέσμευσε τους λογαριασμούς της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων

Μυστικότητα για την ΕΡΓΗΛ

Πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ ζητά η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας»

Ανοιξαν οι ασκοί του Αιόλου ~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΒΛΕΨΙΕΣ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ

Επιστροφή 5 εκ. ευρώ θα διεκδικήσει από την ΕΡΓΗΛ η ΔΕΥΑΜΒ

«Θα κερδίσουμε τη μάχη με την ΕΡΓΗΛ»

Επιβεβαιώθηκαν οι αποκλίσεις της ΕΡΓΗΛ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου

Συνεχίζεται το σήριαλ της ΕΡΓΗΛ…

Ξανά στο προσκήνιο η ΕΡΓΗΛ

Συνέχεια στο σήριαλ ΔΕΥΑΜΒ – ΕΡΓΗΛ

Κριτική στη ΔΕΥΑΜΒ για ΕΡΓΗΛ

Αποκλίσεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ

Αγώνας μέχρις εσχάτων με την ΕΡΓΗΛ

Ολα στο φως για την ΕΡΓΗΛ …

Μπρα ντε φερ με την ΕΡΓΗΛ

Θα έχουμε εκπλήξεις με την ΕΡΓΗΛ …

Ξηλώνουν τα έργα αποχέτευσης

Άγρια «κόντρα» Σκοτινιώτη – Μακρή

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου