Αγώνας μέχρις εσχάτων με την ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-09, 15:05:35
Αγώνας μέχρις εσχάτων με την ΕΡΓΗΛ

«HΔΕΥΑΜΒ θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, ώστε το ποσό που τελικά θα λάβει η ανάδοχος εταιρεία ως εργολαβικό αντάλλαγμα, να αντιστοιχεί στο φυσικό αντικείμενο του έργου που πράγματι εκτέλεσε».

Τα παραπάνω σημειώνονται σε απάντηση του Αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη σε σχετική ερώτηση που είχε καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μουλάς αναφορικά με την περιβόητη υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα η απάντηση του κ. Μαυρογιάννη έχει ως εξής :

Για τη δικαστική διεκδίκηση της ΕΡΓΗΛ εναντίον της ΔΕΥΑΜΒ σε σχέση με το έργο «Ύδρευση Βόλου-επέκταση και βελτίωση δικτύου ύδρευσης», την οποία «κληρονόμησε» η σημερινή Διοίκηση της επιχείρησης, έχετε ενημερωθεί από την εμπιστευτική έκθεση των ορκωτών ελεγκτών λογιστών που παραδόθηκε (με αριθμ. πρωτ. ΔΕΥΑΜΒ 12178/1.11.2012) στον πρώτον από τους ερωτώντες κ.Μουλά.

Πέραν της εν λόγω δικαστικής διεκδίκησης, η οποία δεν έχει ούτε νομικό ούτε ουσιαστικό έρεισμα και την οποία η ΔΕΥΑΜΒ αντικρούει με όλα τα νομικά μέσα που έχει στη διάθεσή της, όλα τα θέματα που αφορούν τη διαχείριση του συγκεκριμένου έργου διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη, ενώ για το ενδεχόμενο πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών, το παρόν Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ ανέθεσε την εις βάθος εξέταση του θέματος στο Σώμα Ελεγκτών Δημοσίων Έργων, ως το πλέον αρμόδιο και εξειδικευμένο όργανο της πολιτείας, προκειμένου να μη μείνει η παραμικρή «σκιά»

Εξάλλου, μετά την ολοκλήρωση της σχετικής διαδικασίας και την κατάθεση του πρωτοκόλλου προσωρινής και οριστικής παραλαβής του έργου από την επιτροπή που ορίσθηκε στις 07.08.2012, με την 162/2012 απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ, μετά από δημόσια κλήρωση μεταξύ των υπαλλήλων της Τ.Υ. της ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με το άρθρο 21 του Ν. 4024/2012, θα υπάρξει συζήτηση στο Δ.Σ. της επιχείρησης, προκειμένου, με βάση και τα πορίσματα του πρωτοκόλλου, να καθοριστούν οι επόμενες κινήσεις του Δ.Σ. για την υπεράσπιση των συμφερόντων της επιχείρησης και τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος. Σας διαβεβαιώνουμε ότι η ΔΕΥΑΜΒ θα εξαντλήσει όλες τις νομικές δυνατότητες, ώστε το ποσό που τελικά θα λάβει η ανάδοχος εταιρεία ως εργολαβικό αντάλλαγμα, να αντιστοιχεί στο φυσικό αντικείμενο του έργου που πράγματι εκτέλεσε.

Συνεπώς, στη φάση αυτή θα ήταν εντελώς άτοπο να υπάρξει η όποια αποσπασματική συζήτηση του θέματος. Αντίθετα και με δεδομένη την ιδιαίτερη σοβαρότητα της υπόθεσης αυτής για το μέλλον της ΔΕΥΑΜΒ, πιστεύουμε ότι και οι ερωτώντες συνάδελφοι θα στηρίξουν την προσπάθεια που συλλογικά κάνει η Διοίκηση για να κρατήσει όρθια την επιχείρηση, κόβοντας ταυτόχρονα κάθε σχέση με πρακτικές και καταστάσεις που είχαν τροφοδοτήσει μια αρνητική εικόνα τα τελευταία χρόνια.

 

Τα αντιπλημμυρικά έργα

Εξάλλου αναφορικά με τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας μετά από επερώτηση που είχε καταθέσει η παράταξη της ΛΑΣ ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δημοτικός σύμβουλος Βόλου κ. Λεωνίδας Μαυρογιάνης έδωσε την παρακάτω απάντηση :

  1. Σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα στον Ξηριά, αυτά είναι αντικείμενο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
  2. Σε ό,τι αφορά τη συνοικία της Νεάπολης, τα έργα έχουν ολοκληρωθεί, με την κατασκευή των δεξαμενών αποθήκευσης ομβρίων στο Πεδίον του Άρεως και την ενίσχυση του δικτύου ομβρίων της συνοικίας.
  3. Η συντήρηση των αγωγών ομβρίων και των φρεατίων υδροσυλλογής, πραγματοποιείται με βάση τακτικό πρόγραμμα του τμήματος Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων και Διαχείρισης Δικτύων Αποχέτευσης, ενώ πραγματοποιούνται επιπλέον συμπτωματικοί καθαρισμοί κατόπιν των ειδοποιήσεων της Πολιτικής Προστασίας για την εμφάνιση εκτάκτων φαινομένων.
  4. Μέσω των ετήσιων έργων «επέκταση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων» και «συντήρηση δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και ομβρίων», προϋπολογισμού κατ΄ έτος 400.000,00 €, πλέον ΦΠΑ, ανά έργο, πραγματοποιούνται συμπτωματικές επεκτάσεις των δικτύων, τα οποία σε κάθε περίπτωση καλύπτουν το σύνολο του Δήμου.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
2
=