Αποκλίσεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-04-24, 14:50:32
Αποκλίσεις στο έργο της ΕΡΓΗΛ

 «Οι διαστάσεις του ορύγματος (βάθος και πλάτος) για τις δέκα τέσσερις τομές, είχαν μεταξύ τους αποκλίσεις και στα δύο στοιχεία τους». Τα παραπάνω αναφέρουν μεταξύ άλλων τα μέλη της Τριμελούς Επιτροπής της ΔΕΥΑΜΒ που προχώρησαν στην προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου της ΕΡΓΗΛ, με την οποία η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ έχει ξεκινήσει μία μαραθώνια διαμάχη. Το πόρισμα της Επιτροπής εισάγεται προς συζήτηση στην μεθαυριανή συνεδρίαση του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ.

Όπως τονίζεται στο μακροσκελές πόρισμα της Επιτροπής με πρόεδρο τον Ηλία Ξηρακιά και μέλη της Ευτυχίας Διομή και Δημ. Τιλελή, το έργο της ΕΡΓΗΛ αποτελείται, από δύο τμήματα, το τμήμα Α που ήταν συγχρηματοδοτούμενο και το τμήμα Β που χρηματοδοτήθηκε από πόρους της ΔΕΥΑΜΒ. Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορούσε στην αντικατάσταση και επέκταση του δικτύου ύδρευσης σε διάφορες συνοικίες του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου και Ν. Ιωνίας. Αναλυτικότερα η επέκταση και η αντικατάσταση του δικτύου έγινε στις παρακάτω περιοχές:

 • Στη Ν. Δημητριάδα, στα τμήματα που περικλείονται από τις οδούς: α) Απόλλωνος, Ζωοδόχου Πηγής, Ορμινίου, Ροστώβ, Αφροδίτης και β) Απόλλωνος, Θησέως Σταδίου, Ροστώβ.
 • Στο κέντρο της Πόλης, το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς: Γιάννη Δήμου, Ζάχου, Ρ. Φεραίου και Φιλιππίδη.
 • Στα Παλιά, τα τμήματα που περικλείονται από τις οδούς: α) Γ. Λαμπράκη, Ζάχου, Φερών Παγασών, Μ Γρηγορίου και β) Παπαδιαμάντη, Ξενοφώντος, 2ας Νοεμβρίου, Ζάχου.
 • Στη Ν. Ιωνία, το τμήμα που περικλείεται από τις οδούς: Βενιζέλου, Εθν. Αγώνων, Μυτιλήνης, Ανδρονίκου.

 

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται στο πλαίσιο του έργου, αντικαταστάθηκε ή επεκτάθηκε το δίκτυο Ύδρευσης σε συνολικό μήκος 182.982,40 μέτρων, με την χρήση σωλήνων πολυαιθυλενίου (HDPE), διαφόρων διατομών, ήτοι :

 • Σωλήνες διαμέτρου Φ 90 συνολικού μήκους 158.120,13 μέτρα
 • Σωλήνες διαμέτρου Φ 200 συνολικού μήκους 21.302,99 μέτρα
 • Σωλήνες διαμέτρου Φ 315 συνολικού μήκους 1.511,52 μέτρα
 • Σωλήνες διαμέτρου Φ 355 συνολικού μήκους 2.047, 76 μέτρα

Η κατασκευή του νέου δικτύου συνοδεύτηκε από την τοποθέτηση κατάλληλων δικλείδων.

Αναλυτικά τοποθετήθηκαν οι παρακάτω δικλείδες:

 • 664 δικλείδες διαμέτρου Φ 90
 • 175 δικλείδες διαμέτρου Φ 200
 • 14 δικλείδες διαμέτρου Φ 310
 • 16 δικλείδες διαμέτρου Φ 355

 

 

 Τα πραγματικά  στοιχεία  του έργου

 

Όπως σημειώνεται στο πόρισμα της Επιτροπής Παραλαβής του έργου τα αποτελέσματα των μετρήσεων που διενήργησαν τα μέλη της Επιτροπής, στις 14 από τις 15 αποκαλυπτικές τομές, τα οποία πιστοποιούνται και από τις αντίστοιχες καταγραφές που πραγματοποίησε η ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε, στοιχειοθετούν το πραγματικό μέγεθος του κατασκευασμένου έργου, καθώς και την ποιότητα των εργασιών. Για λόγους ακριβείας, επισημαίνεται ότι η 15η αποκαλυπτική τομή έγινε από τα μέλη της Επιτροπής τη 2η μέρα, χωρίς την παρουσία της ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε., λόγω αντικειμενικής αδυναμίας των στελεχών της τελευταίας να παρευρεθούν στην σχετική διαδικασία.

Με βάση τις μετρήσεις των γεωμετρικών στοιχείων τους ορύγματος, προκύπτει διαφοροποίηση των ποσοτικών στοιχείων των εργασιών που σχετίζονται με αυτές ήτοι: οι γενικές εκσκαφές, οι επιχώσεις, ο εγκιβωτισμός με άμμο, οι μεταφορές, οι αποκαταστάσεις κλπ.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις των μελών της Επιτροπής οι διαστάσεις του ορύγματος (βάθος και πλάτος) για τις δέκα τέσσερες αποκαλυπτικές τομές, είχαν μεταξύ τους, όπως τονίζεται, αποκλίσεις και στa δύο στοιχεία τους.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
8
=