Συνέχεια στο σήριαλ ΔΕΥΑΜΒ - ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2013-06-08, 13:58:29
Συνέχεια στο σήριαλ ΔΕΥΑΜΒ - ΕΡΓΗΛ

Η εταιρία έκανε ένσταση για το μειωτικό λογαριασμό των 4,8 εκατ. ευρώ που της απέστειλε η Δημοτική Επιχείρηση 

Η λήψη απόφασης επί των ενστάσεων που έχει καταθέσει η εταιρία ΕΡΓΗΛ για το έργο «Ύδρευση Βόλου - Επέκταση και Βελτίωση του Δικτύου Ύδρευσης» είναι το σημαντικότερο θέμα της συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ που συγκαλείται το μεσημέρι της ερχόμενης Πέμπτης.

Μέχρι χθες δεν είχε αναρτηθεί η εισήγηση της υπηρεσίας, όπως και η ένσταση της εταιρίας, πάνω στον αρνητικό λογαριασμό της τάξεως των 4.800.000 ευρώ που της απέστειλε η Διευθύνουσα Υπηρεσία του επίμαχου έργου, που δεν είναι άλλη από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, και η οποία κατέληξε στο παραπάνω ποσό, μετά τους δειγματοληπτικούς ελέγχους που διενήργησε η Επιτροπή Παραλαβής του έργου.

Έλεγχοι έδειξαν ότι οι ποσότητες των εργασιών που εκτελέστηκαν υπολείπονται κατά 50% των εργασιών που προέβλεπε η μελέτη του έργου. Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία στην ένστασή της επαναλαμβάνει ότι η διαδικασία επιμέτρησης των ποσοτήτων του έργου που έγινε από την Επιτροπή Οριστικής Παραλαβής του έργου, που ορίστηκε μετά από απόφαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, δεν είναι σύννομη, καθώς το έργο, όπως υποστηρίζει, παραλήφθηκε αυτοδικαίως νόμιμα, καθώς παρήλθε, χωρίς να υπάρξει ανταπόκριση εκ μέρους της υπηρεσίας, η προθεσμία που ορίζει ο νόμος για την παραλαβή των δημοσίων έργων.

Ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες στην ένσταση της ΕΡΓΗΛ που κατατέθηκε την τελευταία μέρα που εξέπνεε η σχετική προθεσμία , σημειώνεται επίσης ότι σε ένα έργο που εκτελέστηκε σε ένα συνολικό μήκος 180 χλμ στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, δεν μπορούν να αποτελούν αντιπροσωπευτικό δείγμα οι δέκα δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Η ένσταση της ΕΡΓΗΛ θα κριθεί την ερχόμενη Πέμπτη από το Διοικητικό Συμβούλιο που είναι η προϊσταμένη Αρχή. Αρμόδια πηγή της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης σημείωνε χθες ότι αν απορριφθεί η ένσταση τότε η ΔΕΥΑΜΒ έχει τη δυνατότητα να παρακρατηθούν οι εγγυητικές επιστολές της εταιρίας που ανέρχονται στις 800.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο τμήμα του ποσού που αιτείται η ΔΕΥΑΜΒ μέχρι τα 4,8 εκατ. ευρώ, αυτά θα τα διεκδικήσει, όπως είπε η ίδια αρμόδια πηγή με κάθε ένδικο και νόμιμο μέσο, όπως είναι οι διαταγές πληρωμής, οι κατασχέσεις, η δικαστική προσφυγή στα αρμόδια δικαστήρια κ.α.

Σημειώνεται πως για τις υπερσυμβατικές εργασίες η εταιρία εκτός από τα 10 εκ . ευρώ που εισέπραξε διεκδικεί άλλα 6 εκατ. ευρώ, ποσό που της επιδικάστηκε από το Εφετείο Λάρισας. Από τα χρήματα αυτά η ΔΕΥΑΜΒ έχει ήδη καταβάλει το 1.000. 000 ευρώ, ενώ για τα υπόλοιπα 5 εκατ. ευρώ η Δημοτική Επιχείρηση έχει προσφύγει ήδη στον Άρειο Πάγο.

Τα θέματα  του ΔΣ.

Ακόμη στο Διοικητικό Συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης θα συζητηθούν, μεταξύ των άλλων τα παρακάτω θέματα: Έγκριση του πρακτικού της Επιτροπής Διαγωνισμού του έργου «Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων του Αγίου Στεφάνου» προϋπολογισμού 3.866.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ, έγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και εισήγησης για ανάθεση για τη λήψη ενδείξεων υδρομέτρων καταναλωτών της ΔΕΥΑΜΒ προϋπολογισμού 160.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ για δύο χρόνια, έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και ορισμός Επιτροπής Διαγωνισμού για την εκτέλεση της εργασίας «Εργαστηριακός έλεγχος ποιότητας πόσιμου νερού των Δημοτικών Ενοτήτων του ενιαίου Δήμου Βόλου» προϋπολογισμού 59.500.000 ευρώ πλέον ΦΠΑ. 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
3
+
3
=