Δέσμευσε τους λογαριασμούς της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-16, 12:46:06
Δέσμευσε τους λογαριασμούς της ΕΑΣ Πηλίου-Β. Σποράδων

Εταιρεία που κατασκεύασε έργο το οποίο ποτέ δεν παρελήφθη και ποτέ δεν λειτούργησε

Στη δικαστική διαμάχη μεταξύ ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ - χωρίς φυσικά το οικονομικό αντικείμενο να είναι τόσο υψηλό- παραπέμπει η δικαστική διαμάχη που έχει η ΕΑΣ Πηλίου με ιδιωτική εταιρεία της Θεσσαλονίκης που διεκδικεί χρήματα για έργο όμως που -σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ- ποτέ δεν παρελήφθη και ποτέ δεν λειτούργησε.

Ρεπορτάζ: ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Η υπόθεση ξεκινά από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 όταν με ευρωπαϊκά κονδύλια η ΕΑΣ Πηλίου χρηματοδοτήθηκε για μία σειρά από παρεμβάσεις και έργα που θα συντελούσαν στην αναβάθμισή της. Μεταξύ αυτών των έργων περιλαμβάνονταν και η δημιουργία ενός Βιολογικού καθαρισμού, στην πορεία όμως τα σχέδια άλλαξαν και ο Βιολογικός, με τη σύμφωνη γνώμη και των τοπικών φορέων, αντικαταστάθηκε ως έργο με τη δημιουργία συστήματος χημικού καθαρισμού. Το έργο ανατέθηκε στην εταιρεία που πρότεινε την αντικατάσταση και η παρέμβαση, έγινε.

Ομως όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές, το έργο δεν παραλήφθηκε ποτέ όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις καθώς τα αρμόδια στελέχη της ΕΑΣ Πηλίου διατηρούσαν τις επιφυλάξεις τους, κατέθεσαν τις ενστάσεις τους και αρνήθηκαν να παραλάβουν το συγκεκριμένο έργο το οποίο μάλιστα δεν τέθηκε σε λειτουργία ποτέ, με ότι αυτό συνεπάγεται και για τον υδροφόρο ορίζοντα στην περιοχή.

Οπως υποστηρίζουν μάλιστα άνθρωποι που ρωτήθηκαν από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για αυτά τα υγρά απόβλητα της ΕΑΣ Πηλίου, κατά καιρούς είτε μεταφέρονται στο Βιολογικό καθαρισμό του Βόλου είτε σε άλλους χώρους, γεγονός που εάν ισχύει, δημιουργεί ακόμη περισσότερα και εύλογα ερωτήματα για την προχειρότητα με την οποία λειτουργεί το όλο σύστημα, σε μία περίοδο μάλιστα που γίνονται προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος και ειδικότερα του υδροφόρου ορίζοντα της περιοχής.

Η επιμονή των στελεχών της ΕΑΣ Πηλίου να μην παραλαμβάνουν το έργο σε συνδυασμό με τη μη λειτουργία του, δεν πτόησε ωστόσο την εταιρεία που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, κινήθηκε δικαστικά εναντίον της ΕΑΣ, κέρδισε το δικαστήριο και της επιδικάστηκε ποσό 60.000 ευρώ.

Η εταιρεία μάλιστα δέσμευσε τραπεζικούς λογαριασμούς της Ενωσης που αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα που έχουν επιπτώσεις και στο προσωπικό που δεν πληρώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα και η δικαστική απόφαση ήρθε να επιβαρύνει το όλο κλίμα.

Τις τελευταίες μέρες, οι δύο πλευρές φέρεται να έχουν βρει μία φόρμουλα συνεννόησης προκειμένου η ΕΑΣ να αποπληρώσει τα χρήματα προς την εταιρεία.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
4
=