Θα έχουμε εκπλήξεις με την ΕΡΓΗΛ …

Τελευταία ενημέρωση: 2013-03-08, 15:15:01
Θα έχουμε εκπλήξεις με την ΕΡΓΗΛ …

H Επιτροπή Παραλαβής που συστήθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ για την εξέταση έργου ύδρευσης ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ , το οποίο εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ, το 2007, διαπιστώνει αποκλίσεις , σε σχέση με το αντικείμενο που εκτελέστηκε και τα κονδύλια που καταβλήθηκαν για την εξόφληση της εταιρείας .

Τα παραπάνω τόνισε χθες το μεσημέρι με δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ο Δήμαρχος Βόλου Π Σκοτινιώτης, που έσπευσε να διευκρινίσει και σχόλιο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ που δημοσιεύτηκε πριν δύο μέρες, όπου ρωτούσαμε αν έχει δοθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ, με υπογραφή από τον αρμόδιο Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών, βεβαίωση περαίωσης καλής εκτέλεσης του έργου και περαίωσης των σχετικών εργασιών.

Ναι έχει δοθεί, είπε ο κ. Σκοτινιώτης, αλλά αφορά το πραγματικό έργο και όχι τις υπερσυμβατικές εργασίες που ζητά η ΕΡΓΗΛ και για τις οποίες δεν απάντησε ποτέ η υπηρεσία, μολονότι είχε υποχρέωση να το κάνει μέσα σε διάστημα δύο ημερών , όπως ορίζει ο νόμος.

«Η Επιτροπή θα ολοκληρώσει σύντομα το έργο της και σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται φαίνεται να υπάρχουν αποκλίσεις, γεγονός που θα αναγκάσει την εταιρεία για επιστροφή του εργολαβικού οφέλους. Εάν διαπιστωθεί οτιδήποτε, όπως ότι πληρώθηκε η εταιρεία περισσότερα χρήματα, τότε θα υπάρξουν συνέπειες προς πάσα κατεύθυνση», τόνισε χθες ο δήμαρχος.

Ο δήμος για την πιστοποίηση των εργασιών, μετά τις τομές που ανοίχθηκαν σε δεκαπέντε σημεία του δικτύου, κάλεσε την ΕΒΕΤΑΜ και το Εργαστήριο Δημοσίων Εργων. Επίσης η ΔΕΥΑΜΒ, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, κάλεσε και την ΕΡΓΗΛ να παραβρεθεί στον έλεγχο, αλλά η εταιρεία αρνήθηκε.

Η υπόθεση της διεκδίκησης των 8 εκατομμύριων ευρώ από την ΕΡΓΗΛ για υπερσυμβατικές εργασίες που υποστηρίζει ότι εκτέλεσε είναι ένα δεύτερο κεφάλαιο διαμάχης μεταξύ της εταιρείας και της ΔΕΥΑΜΒ.

Η εταιρεία μετά την παράδοση του έργου και την παρέλευση δύο μηνών , υποστηρίζει ότι η έγκριση των επιμετρήσεων για την διαπίστωση η μη της εκτέλεσης των εργασιών, είναι πράξη αυτοδίκαιη και «πατάει» σε ολιγωρία που επέδειξε η ΔΕΥΑΜΒ. Ταυτόχρονα έλαβε για το πραγματικό έργο και όχι για το υπερσυμβατικό, βεβαίωση ολοκλήρωσης από την Επιχείρηση.

«Το θέμα για μας είναι ότι η ΕΡΓΗΛ θέλει να αποφύγει τον έλεγχο του πραγματικού έργου. Εμείς έχουμε πολλά νομικά όπλα στα χέρια μας και στη συνέχεια της υπόθεσης θα υπάρξουν εκπλήξεις», δήλωσε ο δήμαρχος.

Στο μεταξύ από τη μείζονα μειοψηφία και τους δημοτικούς συμβούλους Μουλά και Νομικό, καθώς και από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Νίκο Χαυτούρα κατατέθηκε η παρακάτω κοινή ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο:

«Πληροφορούμαστε ότι η υπόθεση των διεκδικούμενων οφειλών της εταιρείας ΕΡΓΗΛ από την ΔΕΥΑΜΒ συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο πρόσφατα.

Τις προηγούμενες ημέρες η ΔΕΥΑΜΒ όρισε τριμελή επιτροπή παραλαβής του έργου, το οποίο σημειωτέον περατώθηκε προ εξαετίας περίπου. Η ΔΕΥΑΜΒ ομιλεί για ανεκτέλεστες εργασίες και κακοτεχνίες ενώ η ΕΡΓΗΛ υποστηρίζει το αντίθετο.

Οι βολιώτες καταναλωτές παρακολουθούν με αγωνία την υπόθεση διότι ο κίνδυνος να επιβαρυνθούν και να κληθούν να πληρώσουν άλλα 6 μέχρι 8 εκατομμύρια ευρώ είναι πλέον ορατός.

Για την πληρέστερη ενημέρωση μας θα επιθυμούσαμε να μας ενημερώσετε:

1) Κατά την διάρκεια εκτέλεσης του έργου έγιναν δειγματοληψίες από το έργο, πόσες και ποια τα αποτελέσματα;

2) Η ΕΡΓΗΛ μετά την περάτωση των εργασιών παρέδωσε τελικούς λογαριασμούς και επιμετρήσεις;

3) Υπήρξε «όχληση» της ΕΡΓΗΛ προς την ΔΕΥΑΜΒ να ελέγξει λογαριασμούς και επιμετρήσεις και αν ναι γιατί δεν το έκανε;

4) Εγινε «Πιστοποίηση Καλής Εκτέλεσης» του έργου από την ΕΣΠΕΛ που είναι ο κρατικός φορέας που ελέγχει έργα, τα οποία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση όπως το έργο που εκτέλεσε η ΕΡΓΗΛ;

5) Οι έλεγχοι που κάνει τώρα η τριμελής επιτροπή της ΔΕΥΑΜΒ, μετά την εκδίκαση τρεις φορές της υπόθεσης, θα έχουν κάποιο νομικό αποτέλεσμα ή γίνονται για «το θεαθήναι»;

6) Όταν τελείωσε το έργο γιατί δεν έγινε παραλαβή αυτού όπως γίνεται σε όλα τα έργα;

7) Τα χρήματα που έχει δώσει επιπλέον η ΔΕΥΑΜΒ για να προσφύγει στον Άρειο Πάγο και για άλλες σχετικές υποχρεωτικές δαπάνες όπως εντάλματα, τόκοι κτλ ξεπερνούν το 1.500.000 ευρώ; Πρόκειται τα χρήματα αυτά να επιστραφούν στο ταμείο της ΔΕΥΑΜΒ»;

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
9
=