Μυστικότητα για την ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-15, 18:21:22
Μυστικότητα για την ΕΡΓΗΛ

Κρυφά όπλα φαίνεται ότι έχει η ΔΕΥΑΜΒ για να αποτρέψει το «σήκωμα» των ταμείων της από την εργολήπτρια εταιρεία

Με απόλυτη μυστικότητα κινείται η ΔΕΥΑΜΒ σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να «σηκώσει τα ταμεία» της επιχείρησης, εισπράττοντας έξι εκατομμύρια ευρώ, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, υπέρ των αξιώσεων της εργολήπτριας εταιρείας.

Πρόταση του επικεφαλής της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας», Μαργαρίτη Πατσιαντά να συζητηθεί εκτενώς στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και να υπάρξει ενημέρωση για την αντίδραση της ΔΕΥΑΜΒ, αποσύρθηκε.

Ο κ. Πατσιαντάς και τα μέλη της παράταξης, ενημερώθηκαν από το Δήμαρχο και Πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, Πάνο Σκοτινιώτη σε κατ’ ιδίαν συνάντηση για την κατάσταση και τις κινήσεις στις οποίες πρόκειται να προβεί η ΔΕΥΑΜΒ.

Οταν όμως η πρόταση των Δρόμων Συνεργασίας αναγνώστηκε στο συμβούλιο, χωρίς περαιτέρω ενημέρωση του σώματος, προκάλεσε αντιδράσεις.

«Το θέμα βρίσκεται σε μια ευαίσθητη καμπή και θεωρούμε σκόπιμο να μην ανοίξουμε τα χαρτιά μας», σημείωσε ο κ. Σκοτινιώτης, εισπράττοντας τη θετική απάντηση του κ. Πατσιαντά ο οποίος επεσήμανε ότι αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης, υπογράμμισε ωστόσο ότι «ως μείζονα αντιπολίτευση θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί προκειμένου να μην περάσουν σχέδια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ από επιχειρηματίες».

Σχόλιο του συμβούλου, Γιώργου Μουλά ότι «είναι άκομψο να μην γνωρίζει τίποτα επί του θέματος το δημοτικό συμβούλιο», όπως επίσης και αιχμές του συμβούλου, Κώστα Νίκου για «μυστικοπαθή συζήτηση του κρίσιμου θέματος», προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κ. Σκοτινιώτη, ο οποίος εμφανώς εκνευρισμένος ανέφερε ότι όλες οι παρατάξεις συμμετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ και γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει.

Σε κάθε περίπτωση, ο επικεφαλής της «Δύναμης Βόλου», Μιχ. Μιτζικός, έκρινε σκόπιμο μεν να μην αποκαλυφθούν τα νομικά όπλα της ΔΕΥΑΜΒ, ζήτησε ωστόσο εγρήγορση για να αποφευχθεί η καταβολή των έξι εκ. ευρώ στην ΕΡΓΗΛ σε εκτέλεση της απόφασης του Αρείου Πάγου.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
1
+
8
=