Άγρια «κόντρα» Σκοτινιώτη - Μακρή

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-31, 20:26:24
Άγρια «κόντρα» Σκοτινιώτη - Μακρή

Την παραίτησή του στη διάθεση του Δημάρχου έχει θέσει από το Νοέμβριο ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης Δημ. Κουτσιφέλης

Την παραίτηση στη διάθεση του Δημάρχου Βόλου έχει θέσει από τις αρχές Νοεμβρίου ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ Δημ. Κουτσιφέλης ο οποίος ήταν ο προϊστάμενος της επιβλέπουσας υπηρεσίας για το έργο κατασκευής του νέου δικτύου ύδρευσης στο Βόλο, την περίοδο 2005- 2007 από τη εταιρία ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ και η οποία μετά από απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Λάρισας δικαιώθηκε για την καταβολή εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ ποσού ύψους 6 εκ ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί στις τελικές επιμετρήσεις του έργου, πλέον του αναλογούντος ΦΠΑ, του εργολαβικού κέρδους και των νομίμων τόκων, από την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου μέχρι σήμερα.

Το νέο αυτό στοιχείο για ένα από τα πλέον υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ το έδωσε ο ίδιος ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, που λίγες ώρες μετά τη συζήτησή του θέματος στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, κάλεσε χθες το μεσημέρι και πάλι τους δημοσιογράφους, προκειμένου να δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις για το ζήτημα που έχει προκύψει και που όπως όλα δείχνουν, ενδέχεται να αποτελέσει για πολλούς την απαρχή για να αρχίσει να …ξετυλίγεται το πουλόβερ της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσςη, που για άλλους άδικα και για άλλους δίκαια , ελέγχεται σε αρκετές περιπτώσεις για λάθη και ολιγωρίες, που αν δεν γίνονται από δόλο, σίγουρα εμπεριέχουν το στοιχείο της ασύγγνωστης αμέλειας.

Ο Δήμαρχος Βόλου σημείωσε ότι η παραίτηση του κ. Κουτσιφέλη κατατέθηκε εγγράφως, μετά από συνάντηση που είχε μαζί του και θα τεθεί όπως είπε υπόψιν του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για να αξιολογηθεί. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Σκοτινιώτης είπε ακόμη ότι τα στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ που εμπλέκονται, απορρίπτουν όλες τις εις βάρος τους καταγγελίες. Ο κ. Σκοτινιώτης αφού σημείωσε ότι οι εφημερίδες απέδωσαν πιστά όλα όσα συνέβησαν γύρω από το επίμαχο ζήτημα, καταφέρθηκε σε συγκεκριμένα τοπικά ηλεκτρονικά μέσα που από χθες το πρωί προχώρησαν σε ένα επικίνδυνο πολιτικά μπρα ντε φερ αφήνοντας, όπως είπε, υπονοούμενα ότι επιχειρείται « κουκούλωμα» της υπόθεσης., επειδή η σύζυγος του κ. Κουτσιφέλη ήταν προ 20ετίας στο πολιτικό του γραφείο, όταν ο κ. Σκοτινιώτης ήταν βουλευτής του ενιαίου Συνασπισμού. Όλα τα πράγματα έχουν τα όρια τους, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι δεν είναι διατεθειμένος να παίξει με αυτούς τους όρους , επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα εκτραπεί σε λαικισμό και καννιβαλισμό, όσο ψυχικό κόστος και αν έχει αυτή η σταθερή πολιτική του επιλογή. Αναλαμβάνω όλη την πολιτική ευθύνη για τους χειρισμούς επανέλαβε ο Δήμαρχος Βόλου ο οποίος υπεραμύνθηκε για δεύτερο 24ωρο ότι η συνδρομή που ζήτησε για έλεγχο της υπόθεσης από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων είναι προσφορότερη από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που ζήτησε με τη επερώτησή της η κ. Μακρή. Το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Εργων έχει , όπως τόνισε, αυξημένες αρμοδιότητες και εξουσίες από το νόμο καθώς μπορεί να ελέγξει όχι μόνο υπηρεσιακά στελέχη, αλλά και πολιτικά πρόσωπα και ιδιώτες και θα οδηγηθούν σε ένα πόρισμα που δεν θα επιδέχεται αμφισβήτησης ή οποιασδήποτε σκοπιμότητας.

Δήλωση Ζέτα Μακρή

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή αργά το απόγευμα έκανε την παρακάτω δήλωση.

«Κωδικοποιώ τι αποδείχθηκε τελικά από τις «εξηγήσεις» του δημάρχου Βόλου, κ. Π. Σκοτινιώτη από τις δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 30-1-2012, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε . Με ενημέρωσε μόνο για την έκβαση της δικαστικής υπόθεσης σε βάρος της ΔΕΥΑΜΒ και όχι για τους πολύ σοβαρούς και με υπαιτιότητα στελεχών της ΔΕΥΑΜΒ προκληθέντες λόγους, στους οποίους βασίστηκε η έκδοση αυτής της δικαστικής απόφασης και τους οποίους πληροφορήθηκα αποκλειστικά και μόνο μετά από δική μου έρευνα. Όπως και στο νερό της Πορταριάς, έκρινε ότι πρέπει να τους κρατήσει για τον εαυτό του, ίσως και για τους πολύ στενούς του συνεργάτες. Θεώρησε την πρότασή μου για την υποχρεωτική εκ του νόμου διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης, ώστε να καταλογισθούν τυχόν ευθύνες σε στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ ανεπαρκή. Και ανακοίνωσε στο μεν δημοτικό συμβούλιο ότι προσέφυγε, στη δε συνέντευξη τύπου ότι ΘΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ μετά τη σχετική απόφαση που θα λάβει το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ (να θυμίσουμε ότι η μόνη φορά που επελήφθη η ΔΕΥΑΜΒ αυτού του θέματος ήταν στη συνεδρίαση της 27-12-2011 και αυτό για να εγκριθεί η άσκηση αναίρεσης χωρίς κανένα άλλο στοιχείο και η αμοιβή του δικηγόρου) στο εξειδικευμένο Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων. Σημαντική λεπτομέρεια ότι το Σώμα αυτό με τον τρόπο που λειτουργεί αργεί, συνήθως, να επιληφθεί των υποθέσεων. Ας είναι! Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και αν χρειάστηκε η έντονη παρέμβαση μας. Η αποκάλυψη πάντως της χθεσινής συνέντευξης τύπου ήταν για μένα ότι στέλεχος της ΔΕΥΑΜΒ έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του δημάρχου τον Νοέμβριο του 2011, χωρίς μάλιστα μέχρι τώρα τα μέλη του Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ να το γνωρίζουν. Τώρα ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ να αποφασίσουν και για αυτό. Να επισημάνουμε ότι το στέλεχος αυτό φιγουράριζε στο πλευρό του δημάρχου στις συνεντεύξεις τύπου, όπου «αναποδογύριζε το τραπέζι», Δεν μπορώ παρά να συγχαρώ τον πρώτο δήμαρχο του νέου καλλικρατικού δήμου για τον «γρήγορο» και «εύστοχο» χειρισμό αυτής της τόσο σοβαρής υπόθεσης, για την οποία η απόφαση εκδόθηκε στις 20-12-2011»!!!

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
8
=