Πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ ζητά η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας»

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-08, 11:17:52
Πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ ζητά η παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας»

Πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση ΕΡΓΗΛ, η οποία δεν αποκλείεται να οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση της ΔΕΥΑΜΒ, ζητούν οι δημοτικοί σύμβουλοι, σημερινοί και νέοι, της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης», με επικεφαλής τον κ. Μαργαρίτη Πατσιαντά.

Με πρόταση που καταθέτει η παράταξη στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ζητά την εισαγωγή του θέματος, στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου, προκειμένου ο

απερχόμενος Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ να ενημερώσει για τις επόμενες εξώδικες και δικαστικές ενέργειες της επιχείρησης που να στοχεύουν στην αποτροπή πληρωμής οποιουδήποτε ποσού στην ΕΡΓΗΛ και συνακόλουθα στην αποτελεσματική διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΥΑΜΒ και εν τέλει της τοπικής κοινωνίας.

Σύμφωνα με την παράταξη, η υποχρέωση καταβολής στην ΕΡΓΗΛ ενός δυσβάσταχτου οικονομικού ποσού μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, θα οδηγήσει σε οικονομική κατάρρευση της ΔΕΥΑΜΒ,

«Η οποιαδήποτε αστοχία ή ολιγωρία πολιτικών προϊσταμένων ή υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ σ’ αυτή την υπόθεση, επί θητείας όχι της παρούσας απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, θα κριθεί από τη Δικαιοσύνη. Η παράταξή μας πιστεύει ότι η υπόθεση ΕΡΓΗΛ, σε τυχόν απευκταία επαναλαμβάνουμε αρνητική εκδοχή για τη ΔΕΥΑΜΒ, δεν πρέπει να φορτωθεί στις πλάτες των δημοτών του Βόλου και παράλληλα σε ουδεμία περίπτωση δεν πρέπει να αποτελέσει το πρόσχημα και την αιτία απώλειας του κοινωφελούς δημοτικού χαρακτήρα της ΔΕΥΑΜΒ και ξεπούληματός της στους ιδιώτες. Οι μέρες που περνάει η σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία εξαιτίας συγκεκριμένων πολιτικών είναι «πονηρές» και το νερό και η αποχέτευση πρέπει να εξακολουθήσουν ν’ αποτελούν δημόσιο αγαθό και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε, ότι ως μείζων αντιπολίτευση θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της ΔΕΥΑΜΒ και καλούμε τους πολίτες του Βόλου να περιφρουρήσουν ενεργά το Δημόσιο χαρακτήρα της», αναφέρεται στην πρόταση των «Δρόμων Συνεργασίας».

 

Ταμειακά διαθέσιμα

Στο μεταξύ, κατά τη συζήτηση του θέματος του ισολογισμού της ΔΕΥΑΜΒ, ο Πρόεδρος της Επιχείρησης, Π. Σκοτινιώτης, αναφέρθηκε στην αύξηση των ταμειακών διαθέσιμων που ανέρχονται πλέον στα 3,181 εκ. ευρώ, παρά τη μείωση των εσόδων κατά δύο εκ. ευρώ, την αύξηση των εξόδων της ΔΕΗ και την ανάληψη έργων εξ ιδίων πόρων.

«Ο ισολογισμός είναι ο καθρέφτης της θέσης της ΔΕΥΑΜΒ και σταματά το παραμύθι της χρεωκοπημένης επιχείρησης. Καταδεικνύει τη σφικτή και νοικοκυρεμένη διαχείριση που έγινε για ευνόητους λόγους και παραδίδουμε την επιχείρηση υγιή, με διασφαλισμένη την υλοποίηση όλων των έργων», επεσήμανε ο κ. Σκοτινιώτης αναφερόμενος εμμέσως στην υπόθεση της ΕΡΓΗΛ και των οικονομικών της απαιτήσεων από τη ΔΕΥΑΜΒ.

«Η σημερινή διοίκηση μπορεί να είναι περαστική από τη ΔΕΥΑΜΒ όχι όμως από την πόλη. Η σημερινή διοίκηση είναι παράδειγμα υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος παρά το σκληρό κόστος», είπε χαρακτηριστικά.

                                                           

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
9
+
6
=