ΤΟΠΙΚΑ

Δρόμοι επικοινωνίας πολιτισμών

δρόμοι-επικοινωνίας-πολιτισμών-48475

Τμήματα ξένων γλωσσών για Τούρκικα, Ισπανικά και Ρώσικα

Συνεχίζονται οι εγγραφές για τα επιμορφωτικά τμήματα δημιουργικής απασχόλησης ενηλίκων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, που συμπληρώνουν 22 χρόνια ζωής. Φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα για την εκμάθηση της Τούρκικης γλώσσας, Ισπανικών, και Ρώσικων.

Η Τουρκική περιλαμβάνει λέξεις Αραβικής και Περσικής προέλευσης. Η χρήση των παροιμιών και ρήσεων αποτελεί μία από τις σημαντικές παραμέτρους που προσδίδουν ζωντάνια και πυκνότητα νοήματος στο λόγο. Η τουρκική γλώσσα έχει δανειστεί από την Ελληνική πολλές λέξεις, κυρίως επιστημονικούς όρους, μέσω ξένων γλωσσών και ιδίως της Γαλλικής. Δανείστηκε λέξεις ελληνικές και απευθείας από τη γλώσσα μας, όπως δανειστήκαμε άλλωστε κι εμείς.

Η Ισπανική διάλεκτος είναι δημοφιλής σε περίπου 400 εκατομμύρια ανθρώπους. Μετά τα Αγγλικά τα Ισπανικά μπορούν να θεωρηθούν σαν η δεύτερη πλέον σημαντική γλώσσα στον κόσμο.

Οι δεσμοί της Ελλάδας με την Ρωσία είναι παμπάλαιοι, καθώς τα δύο κράτη συναντιόνται πολλές φορές στην διάρκεια της ιστορικής τους πορείας έχοντας κοινό θαλασσινό άρρηκτο σύνδεσμο τον Εύξεινο Πόντο. Είναι η μια από τις έξι επίσημες γλώσσες του Ο.Η.Ε και χρησιμοποιείται από 250 εκατομμύρια άτομα. Διαθέτει μια αξιοζήλευτη λογοτεχνία που μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες. Αλλωστε αυτή η γλώσσα με το πλούσιο λεξιλόγιο, έκαναν τον Πούσκιν, τον Τσέχοφ, τον Τολστόι και τόσους άλλους διεθνώς γνωστούς και αγαπητούς. Στη Ρωσική γλώσσα γράφτηκαν εξαίσια δημιουργήματα που διαβάζονται σε όλο τον κόσμο και κάνουν τους Ρώσους να νιώθουν περήφανοι για τη γλώσσα τους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ας επικοινωνήσουν με το Κέντρο Πληροφόρησης Δίαυλος Τοπάλη 14 με Δημητριάδος στο τηλέφωνο 24210 25363 για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου