Αρωγός στο δήμο Βόλου το ΤΕΕ για την ΕΡΓΗΛ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-02, 15:45:36
Αρωγός στο δήμο Βόλου το ΤΕΕ για την ΕΡΓΗΛ

Μετά από έγγραφο αίτημα από τον Αχ. Μπέο

Η αρωγή στη δημοτική αρχή του Αχ. Μπέου στο θέμα της ποσοτικής και ποιοτικής απόκλισης ή όχι του έργου «Υδρευση Βόλου - Επέκταση και βελτίωση του Δικτύου Υδρευσης Βόλου», που υλοποιήθηκε από την ΕΡΓΗΛ με ανάθεση από τη ΔΕΥΑΜΒ το 2005 συζητούσε χθες μέχρι αργά το βράδυ η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Ο νέος δήμαρχος Βόλου ζήτησε τη συνδρομή του ΤΕΕ Μαγνησίας στο επίμαχο θέμα πριν προχωρήσει στη Δικαιοσύνη.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εξέταζε θετικά το θέμα καθώς ως επιστημονικός σύμβουλος της Πολιτείας μπορεί να βοηθήσει τη δημοτική αρχή και συζητούσε τον τρόπο.

Η νέα δημοτική αρχή Βόλου αιτήθηκε εξάλλου τη διατύπωση μίας επιστημονικής αντίληψης, καθώς το ΤΕΕ Μαγνησίας έχει έμπειρους τεχνικούς για να δώσει μία ορθή απάντηση τι πραγματικά συνέβη.

Με στόχο ακριβώς την προάσπιση του συμφέροντος των δημοτών, η Διοικούσα Επιτροπή αποφάσιζε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να παρέμβει εφόσον ζητήθηκε αρωγή.

Στην ημερήσια διάταξη της Διοικούσας Επιτροπής συμπεριλαμβάνονταν και άλλα θέματα ειδικού ενδιαφέροντος των μηχανικών.

Ειδικότερα συζητήθηκε το ζήτημα των αυξημένων εισφορών καθώς ενώ εξέπνευσε η προθεσμία για να εκδοθεί η απόφαση από το ΣτΕ στην προσφυγή των μηχανικών, απόφαση δεν ανακοινώθηκε και πλέον οι προσαυξήσεις στις εισφορές σύμφωνα με την ηλεκτρονική ενημέρωση ισχύουν.

Οπως είναι γνωστό, οι προσαυξήσεις είναι μείζον θέμα για τους μηχανικούς, καθώς εν μέσω οικονομικής κρίσης μόλις το 30% των μηχανικών καταφέρνουν να τακτοποιήσουν τις εισφορές τους.

Η παράταση που είχε δοθεί από το ΕΤΑΑ-ΤΣΜΕΔΕ έληξε τέλος Αυγούστου. Η Διοικούσα Επιτροπή εξέταζε τον τρόπο διαμαρτυρίας της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=