Αθώοι όλοι στη ΔΕΥΑΜΒ ~ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-07-16, 13:07:34
Αθώοι όλοι στη ΔΕΥΑΜΒ ~ ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΚΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΦΕΤΩΝ

Ο ογκώδης φάκελος των σοβαρών καταγγελιών του πρώην αντιδημάρχου Βόλου, Ι. Στάμου μπαίνει στο αρχείο 

Στο αρχείο μπαίνει ο ογκώδης φάκελος των σοβαρών καταγγελιών του πρώην αντιδημάρχου Βόλου και πρώην μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ, Ι. Στάμου, ο οποίος εγκαλούσε υπηρεσιακούς και πολιτικούς παράγοντες της επιχείρησης για σειρά έργων, μεταξύ των οποίων και η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, που είχε αναλάβει η ΕΡΓΗΛ, η οποία σήμερα, διεκδικεί 6 εκ. ευρώ από τα ταμεία της επιχείρησης. 

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, πρώην Δήμαρχοι και πρώην διευθυντικά στελέχη, πολιτικοί δηλαδή και υπηρεσιακοί παράγοντες απαλλάσσονται από τυχόν ευθύνες τους. Για τις καταγγελίες του κ. Στάμου που είχαν πάρει ευρεία δημοσιότητα τον Αύγουστο του 2010, ο Εισαγγελέας Βόλου είχε διατάξει προκαταρκτική εξέταση και προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων, εναντίον υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και πρώην Δημάρχων- Προέδρων της ΔΕΥΑΜΒ.

Αυτή την περίοδο η ΔΕΥΑΜΒ, βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή, σε ό,τι αφορά το χειρισμό της υπόθεσης της ΕΡΓΗΛ, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να «σηκώσει τα ταμεία» της επιχείρησης, εισπράττοντας έξι εκατομμύρια ευρώ, μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου, υπέρ των αξιώσεων της εργολήπτριας εταιρείας. Η σημερινή διοίκηση, κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τα νομικά όπλα που θα χρησιμοποιήσει, προκειμένου να μην αδειάσουν τα ταμεία με το αποθεματικό της επιχείρησης για την αποζημίωση της ΕΡΓΗΛ, η οποία δικαιώθηκε στο αίτημά της για είσπραξη έξι εκ. ευρώ για πρόσθετες εργασίες που εκτέλεσε.

Τμήμα των καταγγελιών του κ. Στάμου το 2010, αφορούσε σε αυτή ακριβώς την υπόθεση: τυχόν λάθη και παραλείψεις υπηρεσιακών και πολιτικών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, σε ό,τι αφορά την παραλαβή του έργου κατασκευής και αντικατάστασης των αγωγών του δικτύου ύδρευσης στην πόλη, σε μήκος 180 χλμ. Το έργο θεωρήθηκε ότι είχε παραληφθεί αυτοδίκαια, επειδή η επιχείρηση δεν φρόντισε να προχωρήσει στη σύσταση επιτροπής για την επίσημη παραλαβή του εντός διμήνου από την παράδοση και αφού προηγούνταν έλεγχος αν έγινε τελικώς το φυσικό αντικείμενο που περιλαμβανόταν στη μελέτη.

Η επιτροπή συστάθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα για να διαπιστωθεί μετά από έλεγχο 100 σημείων ότι υπήρξαν αποκλίσεις από τη μελέτη και τις ποσότητες των υλικών, που κοστολούνται στα 5 εκ. ευρώ, ποσό που αντίστοιχα διεκδικεί η ΔΕΥΑΜΒ από την ΕΡΓΗΛ.

Στον ίδιο φάκελο των καταγγελιών Στάμου, συμπεριλαμβανόταν και καταγγελία για τις λιμνοδεξαμενές στη Μακρινίτσα, όπου εκεί φέρεται - όπως είχε υποστηρίξει - να πληρώθηκαν από τη ΔΕΥΑΜΒ 137.300,00 € + ΦΠΑ, ενώ το κόστος ήταν 45.000€. Για τους υπερχειλιστές ο κ. Στάμος είχε αναφέρει ότι φέρεται να πληρώθηκαν με 10.000 ευρώ, ενώ το πραγματικό κόστος είναι 800 ευρώ. Κυρίαρχο ζήτημα είχαν αποτελέσει και τα περιβόητα «τσαπάκια», οι συμβάσεις μίσθωσης σκαπτικών μηχανημάτων, για την αποκατάσταση ζημιών στο οδικό δίκτυο, που σύμφωνα με τον τότε αντιδήμαρχο επιβάρυναν τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΜΒ.

Το Συμβούλιο Εφετών με βούλευμά του, που εκδόθηκε στις 10 Ιουνίου 2014, απαλλάσσει από τυχόν ευθύνες τόσο υπηρεσιακούς όσο και πολιτικούς παράγοντες της ΔΕΥΑΜΒ, που βρέθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 

 

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
5
=