Με τη ΔΕΥΑΜΒ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Τελευταία ενημέρωση: 2014-04-15, 16:20:58
Με τη ΔΕΥΑΜΒ ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Στη διαμάχη με την ΕΡΓΗΛ - Ο εισηγητής της υπόθεσης όμως τάχθηκε υπέρ της κατασκευάστριας εταιρίας του έργου

Ενημέρωση για την εκδίκαση της επίμαχης διαμάχης της ΔΕΥΑΜΒ με την ΕΡΓΗΛ που συζητήθηκε την περασμένη Τρίτη στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου, παρέσχε στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Περιοχής Βόλου ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης.

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου συγκαλείται δύο φορές του έτους και σε κάθε συνεδρίαση, όπως τόνισε συζητούνται τρία θέματα. Η …χάρη μας έχει φτάσει μέχρις εκεί, είπε ο κ. Σκοτινιώτης, που με τα λεγόμενά του άφησε να διαφανεί η συγκρατημένη αισιοδοξία του ως προς την απόφαση που θα εκδώσει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας και η οποία, σύμφωνα με το Δήμαρχο Βόλου, αναμένεται να έχει εκδοθεί μέχρι τις 30 Ιουνίου. Η αισιοδοξία του Δημάρχου διεφάνη λίγο μετά το τέλος της συνεδρίασης, σε ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους, αιτιολογώντας την στην πρόταση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου που τάχθηκε υπέρ της βασιμότητας των επιχειρημάτων της ΔΕΥΑΜΒ σε αντίθεση, όπως τόνισε, με το σκεπτικό που διατύπωσε ο εισηγητής - αρεοπαγίτης που τάχθηκε υπέρ των απόψεων της ΕΡΓΗΛ. Ο,τι δηλαδή οι ποσότητες επιμέτρησης των εργασιών είναι αυτές που ισχυρίζεται η ίδια , καθώς παρήλθαν άκαρπες οι προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες που παρέχονται στη Διευθύνουσα Αρχή και η οποία στο συγκεκριμένο έργο ήταν η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του ΔΕΥΑΜΒ.

Ακόμη για να επιρρώσει τους ισχυρισμούς που διατύπωσε για το ίδιο θέμα στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου κατά το οποίο ο Π. Σκοτινιώτης είχε χαρακτηρίσει την ΕΡΓΗΛ «μία αδηφάγο εταιρία», αναφέρθηκε και στην αγωγή που έχει ασκήσει η εταιρία κατά του Διευθυντή Προγραμματισμού και κατασκευής νέων δικτύων της ΔΕΥΑΜΒ Σταύρου Τζίνη. Στερείται οποιασδήποτε νομικής βάσης, είπε ο Δήμαρχος Βόλου, καθώς ο κ. Τζίνης λειτούργησε μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων του και αφού προηγουμένως είχε τις γνωμοδοτήσεις των νομικών της Επιχείρησης. Είναι προφανές, συνέχισε ο Δήμαρχος Βόλου, ότι θα τον καλύψει η Επιχείρηση, όπως και όλους όσοι λειτουργούν στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους

 

«Παγώνουν» τα πρόστιμα

Εξάλλου το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΜΒ αποφάσισε να μην ισχύσει η απόφαση που έλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο το Δ.Σ., όπως μετά από ένα 6μηνο να ενεργοποιηθούν τα πρόστιμα σε βάρος όλων όσων στην Πορταριά και τη Μακρινίτσα δεν συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης της περιοχής.

Για την υλοποίηση της απόφασης, είπε ο κ. Σκοτινιώτης, υπήρξαν υπηρεσιακές δυσκολίες με αποτέλεσμα τώρα να είναι έτοιμες οι καταστάσεις με όσους δεν έχουν συνδεθεί. Επειδή, συνέχισε ο κ. Σκοτινιώτης, το 6μηνο εκπνέει μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής Δημοτικής προτείνεται όπως «παγώσει» το θέμα προκειμένου να το χειριστεί η νέα Δημοτική Αρχή που αναλαμβάνει τα καθήκοντά της την 1η Σεπτεμβρίου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
2
+
3
=