Συνεχίζεται το σήριαλ της ΕΡΓΗΛ…

Τελευταία ενημέρωση: 2013-06-18, 14:40:32
Συνεχίζεται το σήριαλ της ΕΡΓΗΛ…

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ απέρριψε στη χθεσινή του συνεδρίαση την ένσταση που κατέθεσε στις 4 Ιουνίου η ΕΡΓΗΛ, σύμφωνα με την οποία, η ανάδοχος εταιρία που κατασκεύασε το επίμαχο έργο αντικατάστασης των αγωγών ύδρευσης στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, ενίσταται για τις πράξεις της Διευθύνουσας Υπηρεσίας του έργου, να εκδώσει σε βάρος της, δύο αρνητικούς λογαριασμούς. Τον 13Α, συνολικού ύψους 4.530.567,37 ευρώ και τον 9Β, συνολικού ύψους 1.008.816,10 ευρώ.

Με τη γνωμοδότηση της Διευθύνουσας Υπηρεσίας, που είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ, αντικρούονται όλα τα επιχειρήματα της ΕΡΓΗΛ και ιδιαίτερα το θέμα των αρνητικών λογαριασμών που εγείρει η εταιρία, διευκρινίζοντας ότι λαμβάνοντας υπόψιν: «όλη τη νόμιμη διαδικασία που προηγήθηκε της έκδοσης των δύο παραπάνω μειωτικών λογαριασμών, δεν τίθεται θέμα αναδρομικότητας του Νόμου 4070/ 2012 με τον οποίο δίνεται το δικαίωμα στη Διευθύνουσα Υπηρεσία (σ.σ.: δηλαδή στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΜΒ) να συντάξει αρνητικούς λογαριασμούς, αλλά περίπτωση ευθείας εφαρμογής του νομικού κανόνα σε ενεργό σύμβαση».

Σ ότι αφορά το περιεχόμενο των αρνητικών λογαριασμών, όπως είπε ο νέος Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Επιχείρησης Σταύρος Τζίνης, αυτό αντιστοιχεί πλήρως «στα στοιχεία και στις παραδοχές του πρωτοκόλλου οριστικής και προσωρινής παραλαβής του έργου», μέσα από το οποίο καταδείχθηκε ότι το φυσικό αντικείμενο του έργου που υλοποιήθηκε ήταν μικρότερο κατά 50% σε σύγκριση με όλα όσα προέβλεπε η μελέτη του έργου που κλήθηκε να υλοποιήσει η ΕΡΓΗΛ.

Μιλώντας για την απόρριψη της ένστασης της ΕΡΓΗΛ ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Π. Σκοτινιώτης σημείωσε ότι ανεξάρτητα από τη δικαστική έκβαση που θα έχει η διαμάχη της Επιχείρησης με την ανάδοχο εταιρία, ανεξάρτητα από τις ευθύνες που θα προκύψουν μέσα από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης για τους χειρισμούς που έγιναν στο παρελθόν, μετά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από τη σημερινή Διοίκηση, γνωρίζουμε, όπως πρόσθεσε, το πραγματικό φυσικό αντικείμενο του έργου που εκτέλεσε η εταιρία. Ακόμη και αν θεωρηθεί, όπως σημείωσε ο κ. Σκοτινιώτης, ότι η παραλαβή του έργου έχει γίνει αυτοδικαίως, όπως υποστηρίζει η ΕΡΓΗΛ, η νομοθεσία προβλέπει ότι αν εκ των υστέρων αποδειχθεί ότι δεν εκτελέστηκε το φυσικό αντικείμενο του έργου η ανάδοχος εταιρία υποχρεούται να επιστρέψει το επιπλέον εργολαβικό όφελος. Έχουμε κατά τη γνώμη μας, κατέληξε ο Δήμαρχος Βόλου, διασφαλίσει ότι τελικά η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα πληρώσει επιπλέον ποσά από το φυσικό αντικείμενο του έργου που εκτελέστηκε, σπεύδοντας ωστόσο να επαναλάβει για πολλοστή φορά ότι για την περαίωση της επίμαχης δικαστικής διαμάχης, υπάρχει ακόμη μακρύς δικαστικός δρόμος…

Ο Αντιδήμαρχος Βόλου και διοικητικός σύμβουλος της Επιχείρησης που ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου Ηλίας Ξηρακιάς, έκανε λόγο για ένα σημαντικό έργο που επιτελέστηκε, για να σημειώσει χαρακτηριστικά, ότι: «το έργο είναι εκεί. Δεν μπορεί ούτε να μικρύνει, ούτε να μεγαλώσει. Όποιος τολμήσει, όπως πρόσθεσε, να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα, το πολύ - πολύ να έχει μία δικαστική πραγματογνωμοσύνη, η οποία θα αποδείξει ότι το έργο είναι εκεί». Το έργο είναι εκεί. Κάποιοι άλλοι δεν ήταν εκεί τη στιγμή που έπρεπε, ήταν η αιχμή που άφησε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. της Επιχείρησης κ. Τέλης Δουλόπουλος που ζήτησε ακόμη από το Δήμαρχο διευκρινίσεις αν υπάρχει δεδικασμένο με παρόμοια υπόθεση στο παρελθόν που να ενισχύει τις πιθανότητες της ΔΕΥΑΜΒ να κερδίσει στις δικαστικές αίθουσες την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ που ως γνωστό διεκδικεί από τη ΔΕΥΑΜΒ επιπλέον ποσό ύψους 8 εκατ. ευρώ.

 

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
6
+
7
=