Εχθρική προς την πόλη συμπεριφορά ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ

Τελευταία ενημέρωση: 2014-09-07, 17:25:51
Εχθρική προς την πόλη συμπεριφορά ~ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Π. ΣΚΟΤΙΝΙΩΤΗ

Κακοί σύμβουλοι παραπληροφορούν τον κ. Μπέο, υποστηρίζει ο πρώην Δήμαρχος

«Πόρτα» από τον πρώην Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, καταγγέλλει ότι… έφαγε ο νέος Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. Ζήτησε από τον κ. Σκοτινιώτη να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση προκειμένου η νέα δημοτική αρχή να οχυρωθεί απέναντι στην εταιρεία, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σηκώσει» τα ταμεία της επιχείρησης, το αίτημα όμως απορρίφθηκε.

Αντί άλλης απάντησης ο πρώην Δήμαρχος, καλεί τον κ. Μπέο να ενημερωθεί υπεύθυνα από το νομικό του σύμβουλο και στενό συνεργάτη του για τον ενδεικνυόμενο χειρισμό του ζητήματος, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει και πάλι θύμα παραπληροφόρησης από κακούς συμβούλους. 

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ 

Αυτή την περίοδο, Πρόεδρος στη ΔΕΥΑΜΒ, εξακολουθεί να παραμένει ο πρώην Δήμαρχος, Πάνος Σκοτινιώτης. Αντιπρόεδρος έχει μεν οριστεί από τη δημοτική ομάδα του κ. Μπέου, ο κ. Στέργιος Παπαευσταθίου, χρειάζεται όμως να συγκροτηθεί και νέο διοικητικό συμβούλιο στη ΔΕΥΑΜΒ, με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από τις μειοψηφίες, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες, μετά και τις σημερινές δημαιρεσίες.

Μέχρι και την εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, δικαίωμα υπογραφής έχει ο πρώην Δήμαρχος, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με τον κ. Μπέο να απέρριψε αίτημά του για έκτακτη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ.

Αυτό φαίνεται να αποτελεί σημείο τριβής μεταξύ των δύο ανδρών με τον νυν Δήμαρχο να υποστηρίζει ότι ο προκάτοχός του αναπτύσσει εχθρική συμπεριφορά προς την πόλη επειδή έχασε στις εκλογές και τον πρώην Δήμαρχο να δηλώνει ότι είναι στη διάθεση της νέας δημοτικής αρχής για κάθε στήριξη και συνεργασία στη μείζονος σημασία υπόθεση της ΕΡΓΗΛ. 

 

Ο Αχ. Μπέος

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου του κ. Μπέου, «την ώρα που η νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας προσπαθεί να αμβλύνει, έστω, τις καταστροφικές επιπτώσεις από το τεράστιο σκάνδαλο της ΕΡΓΗΛ και δίνει μάχες σε όλα τα επίπεδα, βρίσκεται αντιμέτωπη και με τοπικούς παράγοντες, από τους οποίους κανείς θα ανέμενε μια άλλη, υπεύθυνη και σοβαρή, στάση.

Ετσι με λύπη καταγράφουμε τη στάση του απελθόντος Δημάρχου, Πάνου Σκοτινιώτη, που αρνήθηκε να αποδεχθεί το αίτημα που του υπεβλήθη για έκτακτη σύγκληση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ (που λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών μόνο αυτός μπορούσε να κάνει) προκειμένου να υπάρξει η δυνατότητα να κινηθούν οι διαδικασίες και να υπάρχει πλήρης ετοιμότητα για την αντιμετώπιση όποιου αιφνιδιασμού ενδεχομένως να επιχειρήσει η ΕΡΓΗΛ! (και ο νοών νοείτω…)

Ειλικρινώς αδυνατούμε να κατανοήσουμε τους λόγους αυτής της εχθρικής προς την πόλη και τους πολίτες συμπεριφοράς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι οφείλεται στη μεγάλη πικρία του κ. Σκοτινιώτη από την εκλογική του συντριβή και όχι σε κάποιο άλλο λόγο.

Ας αντιληφθούν όλοι αυτοί που με τέτοιες ενέργειες νομίζουν ότι εκδικούνται τον Αχιλλέα Μπέο και τους συνεργάτες του, ως υπαίτιους που απώλεσαν τα προνόμια της εξουσίας, ότι το μόνο που επιτυγχάνουν είναι να βλάπτουν τα συμφέροντα των Βολιωτών και να δικαιώνουν καθημερινά την επιλογή αποδοκιμασίας στο πρόσωπό τους από τους πολίτες». 

 

Ο Π. Σκοτινιώτης

Στο δικηγόρο και στενό συνεργάτη του νέου δημάρχου Βόλου Αντώνη Ξηρό καλεί τον κ. Αχιλλέα Μπέο να απευθυνθεί για να ενημερωθεί για την υπόθεση της ΕΡΓΗΛ ο τέως Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, υποστηρίζοντας ότι ο νέος δήμαρχος έπεσε και πάλι θύμα παραπληροφόρησης από κακούς συμβούλους.

 

Αναλυτικά στη δήλωση του κ. Σκοτινιώτη αναφέρονται τα εξής:

«Φαίνεται, δυστυχώς, πως ο κ. Μπέος έπεσε, για μια ακόμη φορά μέσα σε λίγες μέρες, θύμα παραπληροφόρησης κακών συμβούλων. Κι εδώ δεν πρόκειται μόνο για συκοφαντικές αναφορές που θίγουν τον πυρήνα της ηθικής μας υπόστασης, αλλά για το χειρισμό μιας υπόθεσης που αποτελεί πραγματικό δυναμίτη στα θεμέλια της ΔΕΥΑΜΒ, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει.

Αντί λοιπόν άλλης απαντήσεως, θα αρκεστώ, προς το παρόν, συναισθανόμενος τη σοβαρότητα του θέματος και για να μην τροφοδοτήσω με επιχειρήματα την αντίδικο πλευρά, να καλέσω τον κ. Μπέο να ενημερωθεί υπεύθυνα για το θέμα από τον δικηγόρο και στενό συνεργάτη του, κ. Αντώνη Ξηρό, ο οποίος επικοινώνησε χθες μαζί μου, κατ’ εντολή του. Ο κ. Ξηρός πιστεύω πως θα έχει τη λεβεντιά να του επιβεβαιώσει ότι είχαμε τρεις τηλεφωνικές επικοινωνίες και αφού καταλήξαμε στον ενδεικνυόμενο χειρισμό του θέματος, με ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία. Επειδή είναι σαφές πως με κάποια θέματα δεν παίζουμε, ελπίζω να μη χρειαστεί να φθάσω μέχρι την υποβολή αιτήματος για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Τις εκλογές μπορεί να τις χάσαμε, αλλά ο κ. Μπέος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι διαχειριστήκαμε το εκλογικό αποτέλεσμα με απόλυτη αξιοπρέπεια και χωρίς ίχνος μικροψυχίας, η ενημέρωση δε της νέας Δημοτικής Αρχής και η διαδοχή έγινε με υποδειγματικό τρόπο που δεν έχει ιστορικό προηγούμενο.

Οσον αφορά το χειρισμό, εκ μέρους μας, της σκανδαλώδους υπόθεσης ΕΡΓΗΛ, την οποία η απελθούσα Δημοτική Αρχή κληρονόμησε από το παρελθόν, πιστεύουμε πως αποτελεί παράδειγμα σθεναρής υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος. Θέλουμε να ελπίζουμε ότι στην ίδια κατεύθυνση και με την ίδια αποφασιστικότητα θα κινηθεί και η νέα Δημοτική Αρχή, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο τη θέση της ΔΕΥΑΜΒ. Σε μια τέτοια προοπτική, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει τόσο δημοσίως όσο και προσωπικά στον κ.Μπέο και τους συνεργάτες του, θα είμαστε στη διάθεση της νέας Δημοτικής Αρχής για κάθε συνεργασία και στήριξη».

 

Σε κρίσιμη καμπή η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ 

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση της ΕΡΓΗΛ βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή. Η εταιρεία μπορεί ανά πάσα στιγμή να «σηκώσει» τα ταμεία με την απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της. Την ίδια ώρα η ΔΕΥΑΜΒ ετοιμάζεται να διεκδικήσει με αγωγή επιστροφή ποσού τουλάχιστον πέντε εκατομμυρίων ευρώ για το έργο που δεν εκτέλεσε στο πλαίσιο της εργολαβίας κατασκευής και αντικατάστασης των αγωγών του δικτύου ύδρευσης στην πόλη, σε μήκος 180 χλμ.

Όπως είναι γνωστό, ηεπιτροπή παραλαβής του έργου που παραδόθηκε το 2009, μέσα στο Μάιο προχώρησε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους και διαπίστωσε ότι η εταιρεία δεν τήρησε κατά γράμμα τους όρους της μελέτης του έργου, αντιθέτως χρησιμοποίησε τα μισά από τα προβλεπόμενα υλικά.

Σύμφωνα με το πόρισμα της συστηματικής καταγραφής που έγινε στο έργο, ελέγχθηκαν 100 σημεία και το συμπέρασμα ήταν ένα: υπήρξαν αποκλίσεις από τη μελέτη και τις ποσότητες των υλικών. Το σκάμμα για να περάσουν οι αγωγοί είναι μικρότερο και στενότερο, με αποτέλεσμα τα υλικά που απαιτήθηκαν να αφορούν τις μισές ποσότητες από αυτές που χρεώθηκε η ΔΕΥΑΜΒ. Αυτό σημαίνει ότι από τα 10 εκ. ευρώ που εισέπραξε η ΕΡΓΗΛ σύμφωνα με το αρχικό κόστος του έργου, τουλάχιστον τα 5 εκ. ευρώ πρέπει να επιστραφούν στα ταμεία της ΔΕΥΑΜΒ.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
8
=