ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Κέρδισε τον Πανθηραϊκό 1-0, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις ο Ολυμπιακός Βόλου

κέρδισε-τον-πανθηραϊκό-1-0-αφήνοντας-θε-803576

Θετικά μηνύματα και υγεία αποπνέει ο Ολυμπιακός Βόλου. Στο δεύτερο κατά σειρά φιλικό που έδωσαν ενόψει της προετοιμασίας τους, οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν τον Πανθηραϊκό με 1-0, με τον προπονητή Παναγιώτη Τζαναβάρα να βγάζει χρήσιμα συμπεράσματα.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο αθλητικό κέντρο του Hotel Alexandros στην Κουτσούφλιανη, όπου βρίσκονται από την προηγούμενη Πέμπτη για το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους, οι ερυθρόλευκοι έδωσαν χθες το δεύτερο κατά σειρά φιλικό τους κόντρα στον Πανθηραϊκό. Οι ποδοσφαιριστές του Παναγιώτη Τζαναβάρα επιβλήθηκαν με 1-0 της ομάδας της Σαντορίνης η, οποία θα συμμετάσχει επίσης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, χάρη σε ένα τέρμα του Φελίπε Ντα Κόστα, λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν αρκετά καλοί, αν και συμπλήρωσαν μόλις τρεις εβδομάδες προετοιμασίας. Βέβαια, είχαν να αντιμετωπίσουν μία πολύ καλή ομάδα, η οποία το τελευταίο διάστημα έχει κάνει αίσθηση με τις μεταγραφικές της κινήσεις. Συγκεκριμένα, έχει αποκτήσει έμπειρους και γνωστούς ποδοσφαιριστές στο βολιώτικο κοινό, όπως οι Μκρτσιαν, Μπακάλης, Λαζαρίδης, που έχουν αγωνιστεί στη Νίκη Βόλου, ο Πόνσε, αλλά και το αριστερό μπακ Καλαγκάνης και ο τερματοφύλακας Πουρής.

Αξίζει να τονιστεί πως το φιλικό παρακολούθησαν ο αντιπρόεδρος της ομάδας κ. Ευριπίδης Τσιμπανάκος, που βρίσκεται στην Κουτσούφλιανη από το περασμένο Σάββατο, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής κ. Παναγιώτης Μποτσιβάλης. Το παρών έδωσαν ακόμη και ο διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος κ. Βασίλης Κολιτσίδας, ο πρόεδρος του ερασιτέχνη κ. Νίκος Τσεκούρας, αλλά και μέλη αυτού.

Πώς παρατάχθηκε

Δεν υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στον τρόπο, αλλά και στα πρόσωπα τα οποία αγωνίσθηκαν στο χθεσινό φιλικό σε σχέση με εκείνο που έδωσε στο Βόλο ο Ολυμπιακός, κόντρα στη Βέροια. Τα τρία νέα πρόσωπα στη βασική ενδεκάδα ήταν οι Κωστόπουλος, Κόκας και Ναστέφσκι. Οι δύο πρώτοι στο φιλικό με τη Βέροια είχαν περάσει ως αλλαγή και ο τρίτος ήταν τραυματίας και δεν είχε συμπεριληφθεί στην αποστολή. Η υπόλοιπη ενδεκάδα ήταν ίδια. Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Τζαναβάρας τοποθέτησε τον Κατσούλη κάτω από τα δοκάρια.

Το δεξί φτερό της άμυνας υπερασπίστηκε ο Στουρνάρας, ενώ από τα αριστερά αγωνίστηκε ο Μανάλης. Ζώνας και Κωστόπουλος αποτέλεσαν το κεντρικό δίδυμο της άμυνας, με τους Πότσι και Σταύρου να κινούνται μπροστά τους όντας οι δύο ανασταλτικοί μέσοι. Πιο μπροστά από αυτούς, σε ρόλο επιθετικού χαφ κινούνταν ο Ντα Κόστα, αριστερά του έπαιξε ο Ναστέφσκι και δεξιά ο Κόκας, ενώ στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκε ο Φλίγκος.

Γκολ από Ντα Κόστα στο πρώτο μέρος

Χωρίς πολλές φάσεις εκτυλίχθηκε το πρώτο μέρος της φιλικής αναμέτρησης, με τον Ολυμπιακό ωστόσο να πατά πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο. Η ομάδα του Πανθηραϊκού είχε δύο σουτ προς την εστία, τα οποία δεν ανησύχησαν τον Κατσούλη. Αντιθέτως, οι ερυθρόλευκοι ήταν αυτοί που είχαν τον τελευταίο λόγο, καθώς λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου άνοιξαν το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 43ο λεπτό ο Ντα Κόστα, ο οποίος είχε σκοράρει και στο πρώτο φιλικό της ομάδας κόντρα στη Βέροια, με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο βάθος των δικτύων του Πουρή.

Δύο καλές φάσεις στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ερυθρόλευκοι έδειχναν πολύ πιο αποφασισμένοι να σκοράρουν ξανά, αλλά οι ποδοσφαιριστές τους δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν. Συγκεκριμένα, οι Κόκας και Αναστασίου είχαν δύο αξιόλογες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα των ερυθρόλευκων, ωστόσο δεν τα κατάφεραν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης (46’ Παλιούρας – 70’ Μπουργάνης), Στουρνάρας (46’ Στασινόπουλος), Μανάλης (70’ Χαντζής), Ζώνας (46’ Τέλλος), Κωστόπουλος (78’ Παπαϊωάννου), Πότσι (46’ Κολημήτρας), Σταύρου, Κόκκας, Ναστέφσκι (60’ Αγγελής), Ντα Κόστα (46’ Αναστασίου), Φλίγκος (72’ Φραγκογιάννης).
ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ: Πουρής, Κορτσινίδης, Καλαγκάνης, Κουμπαρούλης (46’ Λούκας), Μκρτσιαν, Μπακάλης (55’ Φύτρος), Λαζαρίδης, Πόνσε, Περιάλης, Μενδρινός (46’ Μωραΐτης).

Τζαναβάρας: «Ευχαριστημένος από τους παίκτες»

Αμέσως μετά τη λήξη του φιλικού ο τεχνικός της ομάδας προχώρησε σε ένα σύντομο σχόλιο. Συγκεκριμένα είπε πως το φιλικό παιχνίδι αποτέλεσε ένα πολύ καλό τεστ, στο οποίο είχε την ευκαιρία να κάνει αρκετές δοκιμές με παίκτες και σχήματα. Δεν σχολίασε κάτι άλλο επί του φιλικού, παρόλο που το αποτέλεσμα ήταν νικηφόρο, καθώς θεωρεί πως είναι πάρα πολύ νωρίς. Τέλος, επισήμανε πως είναι πολύ ευχαριστημένος από τους παίκτες του, αλλά και από τη διεξαγωγή της προετοιμασίας.

Εμειναν εκτός πέντε ποδοσφαιριστές

Αξίζει να σημειωθεί πως πέντε ποδοσφαιριστές έμειναν εκτός αποστολής στο χθεσινό ματς, για διάφορους λόγους, κάποιοι εκ των οποίων έπαιξαν στο πρώτο φιλικό με τη Βέροια. Συγκεκριμένα, εκτός έμεινε ο Γιάννης Δωματάς για προληπτικούς λόγους, καθώς αντιμετώπισε ένα σφίξιμο στον προσαγωγό. Επίσης, απείχε και ο Κώστας Οικονόμου, καθώς είχε μια διάταση. Ακόμη, δεν αγωνίστηκε ο Βασίλης Ζαρίφης, που μόλις χθες ξεκίνησε να συμμετέχει στις προπονήσεις, αλλά και ο νεαρός Πατσής και ο Σπηλιόπουλος, που είναι ο τέταρτος τερματοφύλακας.

Μεγάλο φιλικό με Αρη Θεσσαλονίκης

Ακόμη ένα μεγάλο φιλικό παιχνίδι θα δώσει ο Ολυμπιακός Βόλου την Κυριακή 14 Αυγούστου. Συγκεκριμένα στις 18:00 θα φιλοξενήσει στο Πανθεσσαλικό Στάδιο τον Άρη Θεσσαλονίκης, που από φέτος θα αγωνίζεται στη Football League.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου