ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ανεβαίνει… επίπεδο ο Ολυμπιακός Βόλου

ανεβαίνει-επίπεδο-ο-ολυμπιακός-βόλο-805432

Από σήμερα στα 3-5 Πηγάδια όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο της προετοιμασίας έως τις 14 Αυγούστου – Τέλος ο Αγγελούδης

Για τα 3-5 Πηγάδια αναχωρούν σήμερα οι ερυθρόλευκοι, όπου θα διεξαχθεί το βασικό κομμάτι της προετοιμασίας τους. Ο προπονητής της ομάδας έπειτα από το πρώτο πετυχημένο τεστ κόντρα στη Βέροια έδωσε ρεπό στους ποδοσφαιριστές του χθες και σήμερα επιστρέφουν σε κανονικούς ρυθμούς σε ιδανικές συνθήκες.

Ρεπορτάζ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στα 3-5 Πηγάδια και συγκεκριμένα στην Κουτσούφλιανη θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της βολιώτικης ομάδας. Για εκεί θα ξεκινήσουν σήμερα οι ερυθρόλευκοι στις 9.30 π.μ., όπου και θα παραμείνουν έως και τις 14 Αυγούστου. Μάλιστα αναμένεται να δώσουν δύο ή τρία ακόμη φιλικά με ομάδες ίδιας κατηγορίας. Στη συνέχεια θα επιστρέψουν στο Βόλο, όπου έχει οριστεί να δώσουν έναν ακόμη αγώνα στις 21 Αυγούστου κόντρα στον Απόλλωνα Αθηνών.

Πάντως, τα μηνύματα από το πρώτο φιλικό κόντρα στη Βέροια, η οποία σε λίγο καιρό θα ξεκινήσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις στη Σούπερ Λιγκ ήταν παραπάνω από θετικά.
Οι παίκτες του Ολυμπιακού πίεζαν ψηλά, έκαναν πολύ καλή δουλειά στο χώρο του κέντρου απ΄ όπου με δυσκολία κατάφερναν να περάσουν οι παίκτες του Αλέκου Βοσνιάδη. Πάντως, οι Φαμπρίτσιο Πότσι και Φελίπε Ντα Κόστα κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Ο πρώτος ήταν πολύ καλός τόσο ανασταλτικά, όσο και οργανωτικά.

Ακόμη, ο Ντα Κόστα έδωσε από το πρώτο κιόλας φιλικό τα διαπιστευτήριά του. Εκτός του ότι ήταν εύστοχος από τα έντεκα βήματα και πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, αρκετές φορές κατάφερε να διασπάσει την αμυντική λειτουργία της Βέροιας, μπαίνοντας δυνατά σε όλες τις φάσεις.

Βέβαια, αναμένεται και ο Ιβάν Ναστέφσκι, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω ενόχλησης που αισθάνθηκε στον προσαγωγό. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Γιάννης Δωματάς, ο οποίος ήταν ταχύτατος, καθώς επίσης και ο 29χρονος Γιάννης Κωστόπουλος που αγωνίστηκε στο κέντρο της άμυνας στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Βέβαια είναι πολύ νωρίς ακόμη για συμπεράσματα. Ηδη όπως έγινε γνωστό αναμένονται τρεις ακόμη μεταγραφικές κινήσεις εντός των επόμενων ημερών, ωστόσο το κοινό της ομάδας έμεινε παραπάνω από ευχαριστημένο και περιμένει με ανυπομονησία το επόμενο φιλικό και βέβαια την έναρξη του πρωταθλήματος.

Φλίγκος: «Είχαμε δίψα να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας»

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα ο Κώστας Φλίγκος και ο Παναγιώτης Τζαναβάρας προχώρησαν σε δηλώσεις. Ο έμπειρος επιθετικός της ομάδας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Να έχουμε μία καλή χρονιά και υγεία πάνω απ’ όλα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που σήμερα ανταποκρίθηκε και ήρθε και μας στήριξε. Τον θέλουμε δίπλα μας. Είναι μία δύσκολη αρχή που κάνουμε, είμαστε μία πάρα πολύ καινούργια ομάδα και όλοι οι ποδοσφαιριστές δεν έχουμε ξαναπαίξει μαζί. Δουλεύουμε πάρα πολύ σκληρά και πιστεύω πως σήμερα δείξαμε κάποια πράγματα. Από κει και πέρα σκληρή δουλειά και θα παίξουμε και πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και θα ανταποκριθούμε στους στόχους μας.
Είχαμε δίψα να παίξουμε μπροστά στον κόσμο μας, δώσαμε το παραπάνω, δώσαμε το 1000% κι έτσι ήμασταν καλύτεροι. Παίζαμε με μία ομάδα Α’ Εθνικής κι έτσι θέλαμε να δείξουμε και εμείς ότι είμαστε μία πάρα πολύ καλή ομάδα και τη δουλειά έχουμε κάνει αυτόν τον καιρό, θέλαμε να τη βγάλουμε στο γήπεδο.
Τώρα θα πάμε στο βουνό που θα γίνει το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας, θα δουλέψουμε πάρα πολύ σκληρά δέκα μέρες. Από κει και πέρα θα επιστρέψουμε και μόνο δουλειά και πιστεύω ότι θα βγει στον αγωνιστικό χώρο».

Τζαναβάρας: «Καλύτεροι απ’ ότι περίμενα»

Ο προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Τζαναβάρας στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα τόνισε πως η ομάδα εμφανίστηκε καλύτερη απ’ ότι και αυτός θα περίμενε. Συγκεκριμένα: «Οι εντυπώσεις από το φιλικό είναι καλές. Είχα και εγώ αγωνία να δω πώς θα σταθεί η ομάδα απέναντι σε μια ομάδα πιο έτοιμη από μας. Θεωρώ ότι σταθήκαμε πολύ καλά τακτικά και κάναμε όσα είχαμε δουλέψει αυτές τις δύο βδομάδες σε ένα καλό βαθμό. Είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά και ειδικά γι’ αυτές τις 15 μέρες που δουλεύουμε. Δε με απασχολεί το αποτέλεσμα, είτε χάναμε είτε κερδίζαμε δε θα με απασχολούσε. Ηθελα να δω αυτά τα πράγματα που είχαμε δουλέψει πώς θα έβγαιναν στο γήπεδο και είμαι ευχαριστημένος. Είμαστε ακόμα στην αρχή, στο χτίσιμο της ομάδας και έχουμε πολλή δουλειά ακόμη. Αλλα αυτά τα φιλικά, άλλοι οι αγώνες πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής. Θα έχει μεγάλη διαφορά και εκεί πρέπει να δουλέψουμε, σύμφωνα με την κατηγορία που παίζουμε.
Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν περίμενα να δω τόσο καλή την ομάδα, όμως βλέπω ότι οι παίκτες που έχουμε είναι έμπειροι και μπορούν να εμπεδώσουν γρήγορα αυτά που τους ζητάω τακτικά και επειδή έχουν και ποιότητα στα πόδια τους, ξεδίπλωσαν μερικές αρετές τους. Οπότε αυτό είναι ένα πολύ καλό σημάδι για μένα».
Οσον αφορά την αρχική ενδεκάδα που παρέταξε και στο φιλικό και εάν αυτοί θα είναι οι παίκτες που θα φέρουν επάνω τους το μεγαλύτερο κομμάτι των αγώνων του πρωταθλήματος ανέφερε: «Σήμερα (σ.σ. προχθές) είδατε αυτούς τους 11 ποδοσφαιριστές, ήταν έξω ο Ναστέφσκι, που χθες είχε ένα σφίξιμο στο πόδι και δεν αγωνίστηκε, αποκτήσαμε τον Κωστόπουλο και θα ’ρθουν κι άλλα δύο παιδιά. Ξεκίνησα κόντρα στη Βέροια τα έμπειρα παιδιά και σιγά – σιγά έδωσα χρόνο στους μικρούς, που είναι καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά θέλουν πολλή δουλειά ακόμη. Σίγουρα προτεραιότητα έχουνε οι έμπειροι και βασικοί παίκτες αυτή τη στιγμή, αλλά έχουμε και μικρούς πολύ καλούς που θα παίρνουν τις ευκαιρίες τους».
Για το μεταγραφικό κομμάτι: «Προχωράει η μία περίπτωση, πιστεύω ότι σε δύο – τρεις μέρες ένας παίκτης θα έχει έρθει, ίσως και δύο και μέσα στη βδομάδα ή στις αρχές της άλλης θα έχουμε και τρίτο παίκτη. Μετά τη μεταγραφή του Κωστόπουλου που είναι κι αυτός έμπειρος και ποιοτικός ποδοσφαιριστής και θα βοηθήσει, θέλουμε ακόμη δυο-τρεις παίκτες. Είναι θέμα χρόνου να τους πάρουμε. Υπάρχει και ένας παίκτης από τον ΠΑΣ Γιάννενα νεαρής ηλικίας και είμαστε κοντά σ’ αυτό το παιδί.

Παρελθόν ο Αγγελούδης

Παρελθόν αποτελεί από τον Ολυμπιακό Βόλου ο Νίκος Αγγελούδης. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ομάδας: «Εξαιτίας προσωπικού προβλήματος ο Νίκος Αγγελούδης πρέπει να επιστρέψει στην πατρίδα του τη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει την πορεία του στον Ολυμπιακό Βόλου. Η Διοικούσα Επιτροπή Ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Βόλου τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και του εύχεται καλή επιτυχία στην πορεία του, καθώς πρόκειται για υπόδειγμα ανθρώπου προτίστως και ποδοσφαιριστή. Η πόρτα του Ολυμπιακού Βόλου θα είναι πάντα ανοιχτή για τον Νίκο».

Ο ποδοσφαιριστής μετά την λύση της συνεργασίας του με τους ερυθρόλευκους προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον κ. Τσιμπανάκο και τον τρόπο που με προσέγγισε ώστε να έρθω στην ομάδα. Επίσης τον κ. Μποτσιβάλη και τον προπονητή της ομάδας κ. Τζαναβάρα. Ωστόσο ένα προσωπικό πρόβλημα δεν μου επιτρέπει να συνεχίσω στην οικογένεια του Ολυμπιακού Βόλου. Οι άνθρωποι της ομάδας μου φέρθηκαν με κατανόηση και με τον καλύτερο τρόπο. Αυτή η ομάδα εμπνέει υγεία και έχει όραμα. Είμαι σίγουρος με το ρόστερ που έχει και με αυτούς τους ανθρώπους γύρω της θα πετύχει τον στόχο της. Εύχομαι καλή συνέχεια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου