ΤΟΠΙΚΑ

Επίτιμος Διδάκτορας ο Καθηγητής Δ. Τολίκας

επίτιμος-διδάκτορας-ο-καθηγητής-δ-τολ-727119

Επίτιμος Διδάκτορος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αναγορεύθηκε χθες ο Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Κ. Τολίκας. Ο Δημήτριος Τολίκας στην δεκαετία του ΄90 ως μέλος την Διοικούσας Επιτροπής του Π.Θ είχε συνεισφέρει στην έναρξη και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Όπως τονίστηκε χθες στην τελετή αναγόρευσης που έγινε στο αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος», του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο Δημήτρης Τολίκας, κατά την περίοδο του 1993-1999 διατέλεσε μέλος της Δ.Ε του Π.Θ και πρόεδρος της Επιτροπής Διοίκησης Διοργάνωσης του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών στο Βόλο.

Με την ιδιότητα αυτή εισήγαγε το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, φρόντισε για τον εξοπλισμό των αιθουσών και των εργαστηρίων και επέλεξε τους πρώτους συμβασιούχους διδάσκοντες με ανοιχτές, διαφανείς, αξιοκρατικές διαδικασίες και κοινωνική ευαισθησία.

Με λίγα λόγια την περίοδο 1993-1999 ο κ. Τολίκας δημιούργησε το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών εκ του μηδενός.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννης Μεσσήνης, επεσήμανε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αρκετά συχνά τιμά ανθρώπους που έχουν διαπρέψει στις επιστήμες, στις τέχνες και στα γράμματα και τους απονέμει τίτλους, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά : «Σήμερα (χθες) είμαστε στην ευχάριστη θέση που τιμούμε έναν σημαντικό άνθρωπο τον γραμμάτων τον Ομότιμο Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τον κ. Δημήτριο Τολίκα που έχει συνδέσει το όνομα του με το Πανεπιστήμιο μας διότι ήταν στην Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου την δεκαετία του ΄90 και επομένως έχει προσφέρει πάρα πολλά στην έναρξη και λειτουργία του Πανεπιστημίου. Θεωρώ είναι μια τιμή τόσο για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας όσο και για τον ίδιο».

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Τολίκας ευχαρίστησε από τα βάθη της καρδιάς του τον Πρύτανη , τον Αντιπρύτανη και ολόκληρη την Πανεπιστημιακή κοινότητα τονίζοντας «Για μένα είναι τεράστια τιμή που με αναγορεύουν Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».

ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου