ΤΟΠΙΚΑ

Φαρμακοποιοί με ενισχυμένες υγειονομικές δεξιότητες

φαρμακοποιοί-με-ενισχυμένες-υγειονο-727031

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή» στο Βόλο, στην αίθουσα του Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας ΕΛ.ΙΝ.ΥΑ.Ε διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής.

Η εκπαιδευτική ημερίδα απευθυνόταν σε φαρμακοποιούς τους οποίους και πιστοποίησε, μέσω του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (European Resuscitation Council) στην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση και τη χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδιστή και συμμετείχαν σε αυτή περισσότεροι από πενήντα φαρμακοποιοί του Βόλου ενίσχυσαν τις υγειονομικές τους δεξιότητες και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην δυνατότητα παροχής Πρώτων Βοηθειών στους συμπολίτες μας σε έκτακτες περιπτώσεις μέσω των πρωτοβάθμιων φαρμακείων.

Στόχος της ημερίδας ήταν η εκπαίδευση των φαρμακοποιών στην υποστήριξη της κυκλοφορίας και της αναπνοής ενός θύματος καρδιοαναπνευστικής ανακοπής (ΚΑ) με απλά μέσα μέχρι να έρθει στον τόπο του συμβάντος η εξειδικευμένη βοήθεια. Παράλληλα η εκπαίδευση των φαρμακοποιών στην χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδιστή (ΑΕΑ), ώστε να είναι σε θέση να χορηγήσουν με ασφάλεια ηλεκτρικό ρεύμα (απινιδισμό), όπως και τη θέση ανάνηψης.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικής Πρακτικής είναι επιστημονική εταιρεία με έδρα το Βόλο που στηρίζει τους φαρμακοποιούς στην προσπάθεια τους να βελτιώσουν την καθημερινή κλινική τους πράξη ώστε αυτή να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του ασθενή, της κοινωνίας και της πολιτείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου