ΤΟΠΙΚΑ

«Ντέρμπι» ΜΑΤ και κυανόλευκων

ντέρμπι-ματ-και-κυανόλευκων-727113

Δέκα επτά προσαγωγές, ένας τραυματίας αστυνομικός και μία γυναίκα με αναπνευστικά προβλήματα από τη ρίψη χημικών, χθες το απόγευμα στη Νέα Ιωνία, πριν σφυρίξει η έναρξη του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Νίκης, στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Η απαγόρευση των φιλάθλων της Νίκης Βόλου να παρακολουθήσουν τον αγώνα από τις κερκίδες του σταδίου, προκάλεσε συγκέντρωση από νωρίς το απόγευμα, στην οδό Μαιάνδρου μπροστά από το «Παν. Μαγούλας» και μία ώρα περίπου πριν την αναμέτρηση των ποδοσφαιρικών ομάδων, μαζικά φίλαθλοι της κυανόλευκης ομάδας κινήθηκαν με κατεύθυνση το Πανθεσσαλικό, αλλά και τον περιφερειακό, από όπου είχε προσδιοριστεί η προσέλευση των φιλάθλων του Ολυμπιακού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Σε μεγάλη απόσταση περιμετρικά του Σταδίου, η περιοχή θύμιζε «αστακό». Ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, με τη συνδρομή δυνάμεων των ΜΑΤ από πολλούς νομούς της χώρας, δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό για την αποτροπή της διέλευσης των οπαδών της Νίκης.

Την ώρα που μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι γηπεδούχοι λάμβαναν τις θέσεις τους στις κερκίδες, στους δρόμους γύρω από το Πανθεσσαλικό και κυρίως πάνω από το Κολυμβητήριο, από όπου ξεκινούσε η «κόκκινη γραμμή» προκλήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ φιλάθλων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Το ένα μέτωπο αστυνομικών και φιλάθλων άνοιξε κοντά στην περιοχή του Πανθεσσαλικού, επί της οδού Μελίνας Μερκούρη, και το δεύτερο στον περιφερειακό όπου φαίνεται επιχειρήθηκε η συνάντηση «κυανόλευκων» με «ερυθρόλευκους».

Με τη χρήση δακρυγόνων απάντησαν αστυνομικοί, όταν δέχθηκαν επίθεση με πέτρες. Οι πορείες διαλύθηκαν μέσα στους καπνούς των χημικών και οι συγκρούσεις φιλάθλων της Νίκης και διμοιριών των ΜΑΤ να συνεχίζονται στα στενά και στα χωράφια.

Λίγα λεπτά αφότου ο διαιτητής σφύριξε την έναρξη του ντέρμπι, τα επεισόδια έπαυσαν, αφού τα «αυτιά» όλων στράφηκαν στην αναμέτρηση. Φαίνεται, όμως, ότι στο ημίχρονο τα αίματα άναψαν και πάλι, με ζημιές να προκαλούνται σε σταθμευμένα οχήματα κάτω από το Πανθεσσαλικό.

Διακομιδές

Γύρω στις 7 το απόγευμα, εξαιτίας της ασφυκτικής ατμόσφαιρας από τη ρίψη χημικών, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κινήθηκε στην οδό Μ. Μερκούρη εσπευσμένα, όταν έλαβε κλήση για γυναίκα που αντιμετώπισε προβλήματα δύσπνοιας. Η δεύτερη διακομιδή έγινε, όταν αστυνομικός του Α.Τ. Νέας Ιωνίας έπεφτε τραυματισμένος στο κεφάλι από τη ρίψη αντικειμένου εναντίον του.

Η αποχώρηση από το Πανθεσσαλικό φιλάθλων και ομάδων έγινε χωρίς προβλήματα και καμία ένταση δεν προκλήθηκε μετά τη λήξη του αγώνα με τις δύο ομάδες να έρχονται ισόπαλες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου