ΤΟΠΙΚΑ

Αναμόρφωση γραμμών του ΚΤΕΛ

αναμόρφωση-γραμμών-του-κτελ-727121

Τις τελευταίες μέρες έχει δημιουργηθεί ένα συγκρουσιακό κλίμα ανάμεσα στη Δημοτική Αρχή και τους μικροπωλητές λαϊκών αγορών με είδη ένδυσης και υπόδησης με αφορμή την απομάκρυνσή τους από τη Γ. Δήμου και τη μετακίνησή τους στην οδό Καραμπατζάκη. Η Δημοτική Αρχή Βόλου στους ισχυρισμούς της υποστηρίζει ότι ένας από τους λόγους επαναχωροθέτησης των λαϊκών αγορών είναι η αναμόρφωση των γραμμών του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου.

Στην τελευταία συνεδρίασή της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου ο Πρόεδρος της Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Βόλου Νίκος Μόσχος είπε ότι η πρόταση για την αναμόρφωση των δρομολογίων συντάσσεται ήδη από τα στελέχη της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου και οσονούπω ολοκληρώνεται. Για την αναμόρφωση των αστικών συγκοινωνιών στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία, έχει καταθέσει ήδη τις θέσεις του το Αστικό ΚΤΕΛ το οποίο όπως επισημαίνει: «η αξιοπιστία καθώς και η γρήγορη επικοινωνία του επιβάτη με το σημείο προορισμού του είναι τα βασικά συστατικά για την επιτυχία της κάθε γραμμής και κατ΄επέκταση αυτού, που ονομάζουμε μέσο μαζικής μεταφοράς» .

Για την εξυπηρέτηση των περιοχών της Νέας Ιωνίας , αλλά και της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής, το Αστικό ΚΤΕΛ έχει προτείνει τις παρακάτω εναλλακτικές διαδρομές :

Πρώτη διαδρομή :

Αφετηρία – Λαμπράκη – Ιάσονος- Κ. Καρτάλη – Αναλήψεως – Παγασών – Επτά Πλατανίων – Αναπαύσεως- Μερκούρη – Σταδίου – Δοξοπούλου – Αλιβερίου – Τέρμα

Τέρμα Αλιβερίου – Δοξοπούλου – Σταδίου – Μερκούρη – Αναπαύσεως – Επτά Πλατανίων – Παγασών – Αναλήψεως – Ιωλκού – Δημητριάδος – Πυράσου – Αφετηρία.

Δεύτερη διαδρομή :

Αφετηρία – Λαμπράκη – Ιάσονος – Κ.Καρτάλη – Γ. Δήμου – Παρασκευοπούλου – Φυτόκου – Περιφερειακός – Πανεπιστήμιο – ΕΠΑΛ – Τέρμα

Τέρμα – ΕΠΑΛ – Πανεπιστήμιο – Περιφερειακός – Φυτόκου – Παρασκευοπούλου – Γ. Δήμου – Ιωλκού – Δημητριάδος – Πυράσου – Αφετηρία

Τρίτη διαδρομή :

Αφετηρία – Λαμπράκη – Ιάσονος – Κ. Καρτάλη – Ιωλκού – Βάρναλη – Αγία Κυριακή – τέρμα

Τέρμα – Αγία Κυριακή – Βάρναλη – Ιωλκού- Δημητριάδος – Πυράσου – Αφετηρία

Για την άμεση υλοποίηση της παραπάνω πρότασης για τη δημιουργία των συγκεκριμένων γραμμών που έχει καταθέσει στο Δήμο Βόλου το Αστικό ΚΤΕΛ έχει θέσει τις παρακάτω προϋποθέσεις :

Πρώτη διαδρομή: Οριστική απομάκρυνση της λαϊκής αγοράς από τον άξονα της Μελίνας Μερκούρη ( σ.σ. μεταφέρεται στην οδό Ικάρων )

Δεύτερη διαδρομή: Οριστική απομάκρυνση των λαϊκών αγορών από τον άξονα της Γ. Δήμου

Τρίτη διαδρομή: Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης σε ένα πολύ μικρό τμήμα της διαδρομής στο ύψος της εκκλησίας της Αγίας Παρασκευής .

ΑΝΤ. ΤΣΕΛΕΝΤΗΣ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου