ΤΟΠΙΚΑ

Οργανώνονται για τα κατασχετήρια οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες

οργανώνονται-για-τα-κατασχετήρια-οι-μ-95247

Καλούν τους Βουλευτές Θεσσαλίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τα απειλητικά «ραβασάκια», σε πανθεσσαλική συγκέντρωση στις 4 Οκτωβρίου στο Βόλο

Μαζική απάντηση ενάντια στα κατασχετήρια του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.) αναμένεται να δώσουν οι μικρομεσαίοι ελεύθεροι επαγγελματίες της Μαγνησίας, στις 4 Οκτωβρίου στο Βόλο σε πανθεσσαλική συγκέντρωση που διοργανώνεται στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ Βόλου. Στη συγκέντρωση οι μικρομεσαίοι απηύθυναν κάλεσμα προς τους Βουλευτές της Θεσσαλίας με στόχο να συμμετέχουν και να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα των απειλητικών κατασχετήριων.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Το πρώτο βήμα για τα κατασχετήρια του ΟΑΕΕ μέσω Κ.Ε.Α.Ο. έγινε σε πρόσφατη ευρεία σύσκεψη των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών στο Επιμελητήριο Μαγνησίας, όπου αποφασίστηκε να δράσουν όλοι από κοινού προκειμένου να «μπλοκάρουν» τη διαδικασία κατασχέσεων.

«Καλούμε όλους τους Βουλευτές της Θεσσαλίας να πάρουν ξεκάθαρη θέση για το θέμα και να μας πουν τι μέλλει γενέσθαι με τα κατασχετήρια. Ζητάμε να δοθεί έμπρακτη βοήθεια αφού για μας είναι θέμα επιβίωσης», τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος.

Διευκόλυνση για την καταβολή των εισφορών

Στο μεταξύ ο κ. Τσέλιος σχολίασε θετικά την απόφαση του υφυπουργού Εργασίας Α. Μπέζα, για τη μηνιαία καταβολή εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (Ο.Α.Ε.Ε.), η οποία δημοσιεύθηκε χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η μηνιαία καταβολή θα διευκολύνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν τις εισφορές τους.

Σύμφωνα με την απόφαση, από την 1η Μαρτίου του 2015, «οι εισφορές θα καταβάλλονται από τους υπόχρεους ασφαλισμένους του Ο.Α.Ε.Ε. κάθε μήνα, έως το τέλος του επόμενου μήνα εκείνου στον οποίο ανάγονται, διαφορετικά από την πρώτη ημέρα του μεθεπόμενου μήνα καθίστανται καθυστερούμενες και υπόκεινται σε επιβαρύνσεις, σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

Οι μηνιαίες εισφορές, με κάθε απαραίτητο για την πληρωμή στοιχείο, αναρτώνται στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Ε. Ο Οργανισμός μεριμνά για τη γνωστοποίηση της ανάρτησης, με κάθε πρόσφορο ηλεκτρονικό μέσο. Οι ασφαλισμένοι εγγράφονται υποχρεωτικά στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ιστότοπου του O.A.Ε.Ε. και πιστοποιούνται με τις ισχύουσες κάθε φορά νόμιμες προδιαγραφές και διαδικασίες, προκειμένου να ενημερώνονται για τις μηνιαίες υποχρεώσεις τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου