ΤΟΠΙΚΑ

Στο «σφυρί» 400 Βολιώτες επαγγελματίες

στο-σφυρί-400-βολιώτες-επαγγελματίες-408047

Για την είσπραξη οφειλών προς τον ΟΑΕΕ που ξεπερνούν τις 5.000 ευρώ

Τα ονόματα 400 περίπου ελευθέρων επαγγελματιών από το Βόλο, φαίνεται ότι περιλαμβάνονται στη λίστα – «μαμούθ» που απέστειλε η Διοίκηση του ΟΑΕΕ προς το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) και η οποία περιλαμβάνει 92.000 οφειλέτες που χρωστούν ποσά άνω των 5.000 ευρώ προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο βρόχος γύρω από το λαιμό των ελευθέρων επαγγελματιών και του Βόλου, σφίγγει. Κι αυτό γιατί αν εντός 20 ημερών από τη βεβαίωση των οφειλών τους από το ΚΕΑΟ δεν φροντίσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους κινούνται οι διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης. Αυτό σημαίνει ότι δεκάδες επαγγελματίες του Βόλου με χρέη για ασφαλιστικές εισφορές βρίσκονται προ αυτόφωρων, κατασχέσεων και ενδεχομένων πλειστηριασμών περιουσιών.

Το κυνήγι των ανείσπρακτων οφειλών προς τον ΟΑΕΕ, φαίνεται ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Το πακέτο των στοιχείων που απέστειλε η διοίκηση του ΟΑΕΕ προς το ΚΕΑΟ και που αφορά μεταξύ άλλων και 400 ελεύθερους επαγγελματίες του Βόλου, αφορά σε οφειλέτες με χρέη στην πλειοψηφία τους από 5.000 έως 15.000 ευρώ.

Μόλις οι οφειλές βεβαιώνονται από το ΚΕΑΟ, ο οφειλέτης ενημερώνεται για το σύνολο της οφειλής του, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω μηνύματος ηλεκτρονικής τηλεφωνίας (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), ακόμη και μέσω γραπτής ειδοποίησης.

Εντός δέκα ημερών από την παραλαβή της ειδοποίησης πρέπει να προχωρήσει είτε σε εξόφληση είτε σε ρύθμιση του συνόλου της οφειλής του. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσής του θα ακολουθήσει η λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις των κινητών και ακίνητων περιουσιακών στοιχείων τους.

Ρυθμίσεις

Φαίνεται μάλιστα ότι τα πρώτα «μπιλιετάκια» μέσω ΚΕΑΟ, κινητοποίησαν μερίδα ελευθέρων επαγγελματιών για τη ρύθμιση των οφειλών τους.

Ενδιαφερόμενοι που προσέφυγαν στα γραφεία του ΟΑΕΕ στο Βόλο, τις τελευταίες ημέρες παραπέμφθηκαν στα γραφεία του ΚΕΑΟ για να μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους προς τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Σημειώνεται ότι ρύθμιση οφειλών μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε στάδιο. Αν η οφειλή βρίσκεται στους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η ρύθμιση γίνεται από τα Ταμεία ενώ μετά τη διαβίβαση στο ΚΕΑΟ, η ρύθμιση οφειλών γίνεται από το ΚΕΑΟ. Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι ασφαλιστικές οφειλές που διαβιβάζονται στο ΚΕΑΟ εξακολουθούν να επιβαρύνονται με τις κάθε είδους προσαυξήσεις που προβλέπονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου