ΤΟΠΙΚΑ

Η ΧΕΝ τίμησε τη γυναίκα εκπαιδευτικό

η-χεν-τίμησε-τη-γυναίκα-εκπαιδευτικό-920820

Στο πρόσωπο της φιλολόγου Σοφίας Κανταράκη την οποία βράβευσε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τη γυναίκα εκπαιδευτικό, στο πρόσωπο της φιλολόγου και υποψήφιας διδάκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σοφίας Κανταράκη, βράβευσε η Ομάδα ΧΕΝ Βόλου, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Παρκ, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Ηταν η πρώτη μετά από τρία χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, εκδήλωση της ΧΕΝ Βόλου, η οποία κάθε χρόνο, βραβεύει τη γυναίκα της χρονιάς.

Η Σοφία Κανταράκη αποτελεί πρότυπο στη σημερινή εποχή με τον πολλαπλό της ρόλο αλλά και κυρίως ως εκπαιδευτικός, η οποία συνέβαλλε στην ανάπτυξη σχολικών δραστηριοτήτων, ανέφερε η υπεύθυνη της ομάδας Βόλου, Ιωάννα Αθανασάκη, ενώ στην ξεχωριστή, όπως είπε, προσωπικότητα της βραβευθείσας, αναφέρθηκε η συνυπεύθυνη της ομάδας, Μαίρη Τακνάκη Γαβαλά.

Για τη Σοφία Κανταράκη μίλησε ο υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Αντώνης Αντωνίου, ο οποίος αναφέρθηκε στις κοινές στιγμές της εκπαιδευτικής τους πορείας. «Το πρόσωπο μιας γυναίκας του σήμερα, με τους πολλαπλούς ρόλους της, έρχεται να δείξει εμφατικά ότι πολλά μπορούν να επενδυθούν και πολλά μπορούν να γίνουν για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο και να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

«Η βράβευσή μου αντιπροσωπεύει όλες τις γυναίκες και τον πολλαπλό ρόλο που επιτελούν. Ως γυναίκες εκπαιδευτικοί πιστεύω ότι δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας και πολλές φορές τεμαχιζόμαστε με αυτά που αναλαμβάνουμε καθημερινά ως σύζυγοι, γυναίκες, εργαζόμενες, νοικοκυρές, παιδαγωγοί. Αλλά αγαπάμε αυτό που κάνουμε και νομίζω ότι φαίνεται στην κοινωνία», ανέφερε από την πλευρά της η κ. Κανταράκη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη της στη ΧΕΝ για την τιμή που της έγινε.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου