ΤΟΠΙΚΑ

Νέα διάκριση για τον Κώστα Γάτο

νέα-διάκριση-για-τον-κώστα-γάτο-912768

Στη διάρκεια του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νόσου Αλτσχάιμερ – Ο Βολιώτης νευρολόγος ψυχίατρος έχει αφιερωθεί στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου

Βραβείο τιμής στον Κώστα Γάτο, τον νευρολόγο ψυχίατρο, νευροφυσιολόγο, ερευνητή και ιδιοκτήτη της Νευρολογικής Κλινικής στις Αλυκές Βόλου, για την πολυετή προσφορά του στη μάχη για την αντιμετώπιση της νόσου Αλτχάιμερ. Στον Βολιώτη επιστήμονα απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, στο πλαίσιο του 13ου Πανελληνίου Συνεδρίου Νόσου Αλτχάιμερ και του 5ου Μεσογειακού Συνεδρίου Νευροεκυφλιστικών Νοσοημάτων που διεξάγεται στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Το συνέδριο διεξάγεται από το Πανελλήνιο Ινστιτούτο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συναφών Διαταραχών και την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αλτσχάιμερ και Συγγενών Διαταραχών.

Από την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου αποφασίστηκε να αναγνωριστεί η πολυετή προσφορά του κ. Γάτου, στην πρόληψη και αντιμετώπιση της νόσου Αλτσχάιμερ και προχθές του απονεμήθηκε βραβείο τιμής. Η απονομή έγινε με κάθε επισημότητα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης του επιστημονικού συνεδρίου, στόχος του οποίου είναι να συμβάλλει στην προώθηση της επιστημονικής γνώσης σε θέματα που αφορούν την άνοια και την τρίτη ηλικία. Στο συνέδριο συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες, καθηγητές και νευρολόγοι, γιατροί όλων των ειδικοτήτων και επαγγελματίες υγείας.

Χθες μάλιστα, ο κ. Γάτος προήδρευσε σε ενότητα με θέμα «Γηρατειά και Σεξουαλικότητα», θέμα για το οποίο μίλησε, μεταξύ άλλων, και ο Θάνος Ασκητής, ο γνωστός ψυχίατρος- σεξολόγος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναγνωρίζεται και μάλιστα επίσημα το έργο και η προσφορά του κ. Γάτου ενάντια στο Αλτσχάιμερ. Προσφάτως, τον περασμένο Δεκέμβριο είχε επίσης βραβευτεί στο πλαίσιο εκδήλωσης «Ταξίδι Ελπίδας», από τη Νευρολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Γάτος διατηρεί Νευρολογική Κλινική από το 1980 στις Αλυκές και από τα χέρια του έχουν περάσει χιλιάδες ασθενείς έως σήμερα. Εχει αφιερωθεί περιθάλποντας άτομα με Αλτσχάιμερ αλλά και διεξάγοντας πρωτοποριακές έρευνες όπως η πρόσφατη που έγινε μέσω ερωτηματολογίων για την ανίχνευση τυχόν πρώιμων συμπτωμάτων στον ντόπιο πληθυσμό, προκειμένου να οδηγηθούν όσο το δυνατό πιο έγκαιρα σε διάγνωση της νόσου, και μέσα από την έγκαιρη αντιμετώπιση σε καλύτερη ποιότητα ζωής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου