ΤΟΠΙΚΑ

Ζευγάρι στη ζωή και στην εκπαίδευση

ζευγάρι-στη-ζωή-και-στην-εκπαίδευση-915815

Εκδήλωση από τον Σύλλογο Αγί0υ Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος» προς τιμή του Κωνσταντίνου Κόγια και της Βαρβάρας Καταροπούλου

Τον δάσκαλο Κωνσταντίνο Κόγια από τον Βόλο και τη δασκάλα από τον Αγιο Γεώργιο Νηλείας, Βαρβάρα Καταροπούλου τίμησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», για την πολυετή προσφορά τους στη δημόσια εκπαίδευση.

Οι δύο εκπαιδευτικοί που είναι ζευγάρι και στη ζωή έλαβαν τιμητικές πλακέτες, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Γεωργίου Νηλείας «Ο Κένταυρος», που πραγματοποιήθηκε στο παραδοσιακό εστιατόριο «Η πλατεία μας», στην κεντρική πλατεία του χωριού, παρουσία εκπροσώπων αρχών του τόπου.

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η παρουσία ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και πρώην μαθητών οι οποίοι είχαν ως δάσκαλους τους τιμώμενους.

Στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Συλλόγου Δημήτρης Ραμματάς αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτέλεσε το τιμώμενο ζευγάρι των εκπαιδευτικών, επισήμανε: «Εχουμε την χαρά και την τιμή να τιμούμε δυο δασκάλους οι οποίοι διορίστηκαν στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού μας και με τις γνώσεις τους, την απεριόριστη όρεξη για δουλειά, καθώς και τις καινοτόμες δράσεις που εισήγαγαν, κατάφεραν να αλλάξουν τα εκπαιδευτικά δρώμενα και να δώσουν άλλον αέρα στο σχολείο μας».

Ζευγάρι στη ζωή, αλλά και στην δημοτική εκπαίδευση, υπηρέτησαν για 11 ολόκληρα χρόνια στο ίδιο δημοτικό σχολείο στον Αγ. Γεώργιο Νηλείας, όπου και γνωριστήκανε, με ζήλο και αίσθημα ευθύνης, στηρίζοντας έτσι το δύσκολο έργο της εκπαίδευσης. Δημιούργησαν μία ευτυχισμένη οικογένεια και απέκτησαν δύο κόρες και τέσσερα εγγόνια.

Η Βάρβαρα Καταροπούλου-Κόγια , γεννήθηκε το 1952 στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας. Τελειώνοντας το Εξατάξιο Γυμνάσιο Θήλεων Βόλου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία στην Λάρισα με εξομοίωση πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Υπηρέτησε από την θέση της δασκάλας την πρωτοβάθμια εκπαίδευση κυρίως σε Δημοτικά Σχολεία στην περιοχή του Βόλου αλλά και του Αγίου Γεωργίου Νηλείας και συνταξιοδοτήθηκε το 2010.

Ο Κωνσταντίνος Κόγιας γεννήθηκε το 1945 στον Βόλο. Τελειώνοντας το Β΄ Εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων Βόλου, σπούδασε στην Παιδαγωγική Ακαδημία Λάρισας με εξομοίωση πτυχίου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Υπηρέτησε την πρωτοβάθμια εκπαίδευση για 34 ολόκληρα χρόνια από την θέση του δασκάλου αλλά και του διευθυντή σε Δημοτικά Σχολεία στους Νομούς Αχαΐας και Μαγνησίας.

Υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Μαγνησίας την περίοδο 1993-1994, καθώς και εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. το 1993 και συνταξιοδοτήθηκε το 2005.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με χορό και τραγούδια, από παραδοσιακή ορχήστρα έως αργά το απόγευμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου