ΤΟΠΙΚΑ

Rapid test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω των 16 ετών

rapid-test-σε-εκπαιδευτικούς-και-μαθητές-άνω-τ-769011

Με απόφαση του ΕΟΔΥ, προσφέρεται δωρεάν Rapid τεστ για την ανίχνευση του νέου κορονοϊού στο εκπαιδευτικό προσωπικό και στο υπόλοιπο προσωπικό που εργάζεται σε κάθε σχολική μονάδα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Τονίζεται ότι τεστ μπορούν να κάνουν, εφόσον το επιθυμούν, και μαθητές ηλικίας άνω των 16 ετών, εφόσον συνοδεύονται από γονέα ή έχουν μαζί τους Υπεύθυνη Δήλωση υπογεγραμμένη από γονέα. Η συγκεκριμένη δράση γίνεται ενόψει του επικείμενου ανοίγματος των Γυμνασίων και Λυκείων.

Η δειγματοληψία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/01/2021, 09.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. στα ακόλουθα σχολεία, τα οποία θα λειτουργήσουν ως κέντρα δειγματοληψίας:

  • ΕΠΑΛ Αλμυρού
  • 1ο ΓΕΛ Βόλου
  • 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας

Σημειώνεται ότι η δειγματοληψία είναι προαιρετική και ο καθένας μπορεί να προσέλθει στο κέντρο που τον διευκολύνει. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα αποτελέσματα γνωστοποιούνται περίπου σε ένα τέταρτο, με sms, στο τηλέφωνο που θα δηλωθεί στους υπευθύνους του ΕΟΔΥ. Διευκρινίζεται ότι οπωσδήποτε χρειάζεται να προσκομιστεί στον ΕΟΔΥ ο αριθμός ΑΜΚΑ.

Τονίζεται ότι σε περίπτωση που θα συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η δειγματοληψία ΔΕΝ θα πραγματοποιηθεί.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου