ΤΟΠΙΚΑ

Νέος θάνατος από κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο -Προβληματίζουν οι εστίες σε δομές υγείας

νέος-θάνατος-από-κορονοϊό-στο-αχιλλοπ-769190

Εχασε τη μάχη που έδινε με τον κορονοϊό μία ακόμη ασθενής στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για μία γυναίκα 85 χρόνων που νοσηλεύονταν σε ιδιωτική κλινική και διακομίσθηκε για νοσηλεία στο Αχιλλοπούλειο.

Συνολικά από την έναρξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους στο Νοσοκομείο 130 ασθενείς.

Προβληματίζουν οι εστίες σε δομές υγείας

Την ιδιαίτερα εύθραυστη πορεία της πανδημίας COVΙD-19 και το πόσο γρήγορα η καλή εξέλιξη μπορεί να ανατραπεί, καταδεικνύει με εμφατικό τρόπο ο εντοπισμός εστιών σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, αλλά και το Σουρλίγκειο Γηροκομείο Καναλίων τα τελευταία 24ωρα. Το Σουρλίγκειο από χθες μετρά τα δύο πρώτα θύματα από κορονοϊό. Πρόκειται για δύο ηλικιωμένες γυναίκες, ηλικίας 83 και 87 ετών αντίστοιχα, οι οποίες διέμεναν στο Γηροκομείο Καναλίων και νόσησαν από κορονοϊό. Είχαν διακομιστεί για νοσηλεία στις κλινικές COVID-19 του νοσοκομείου με επιβαρυμένο ιστορικό. Η κατάσταση της υγείας τους ήταν εξαρχής πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τους γιατρούς. Δεν άντεξαν τις επιπλοκές και απεβίωσαν.

Πλέον το σύστημα διαχείρισης και αντιμετώπισης της πανδημίας στο Αχιλλοπούλειο αρχίζει πάλι και πιέζεται. Στο Νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 58 ασθενείς με COVID-19. Η πλειονότητα των νοσηλευομένων προέρχεται από το Σουρλίγκειο και δύο ιδιωτικές κλινικές του Βόλου, όπου «τρύπωσε» ο κορονοϊός την τελευταία εβδομάδα προκαλώντας υψηλό αριθμό νέων κρουσμάτων.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στη ΜΕΘ του COVID-19 του Νοσοκομείου νοσηλεύεται ασθενής από τη μία ιδιωτική κλινική του Βόλου, η οποία τις τελευταίες ώρες μετέφερε επίσης στις Κλινικές COVID-19 του Αχιλλοπουλείου άλλους δύο ασθενείς. Από τη δεύτερη κλινική μεταφέρθηκαν στις κλινικές του νοσοκομείου συνολικά 25 ασθενείς, ενώ από το Σουρλίγκειο νοσηλεύονται στο νοσοκομείο συνολικά 27 άτομα.

Οι διακομιδές θετικών από τις συγκεκριμένες δομές είναι πλέον σε καθημερινή βάση. Χαρακτηριστικά μόνο χθες μέχρι το μεσημέρι είχαν μεταφερθεί δύο επιπλέον ηλικιωμένοι θετικοί από μία ιδιωτική κλινική, ενώ άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν από το Σουρλίγκειο. Σημειώνεται επίσης πως στις δύο ιδιωτικές δομές υγείας του Βόλου έχουν απομονωθεί επίσης και άλλοι ασθενείς με COVID-19 σε ξεχωριστούς ορόφους, ενώ εργαζόμενοι που νοσούν έχουν τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Μετά από πολύ καιρό χθες εισήχθη στη ΜΕΘ κορονοϊού ένας 83χρνος, ενώ δύο ακόμη ασθενείς, 61 και 83 ετών αντίστοιχα, νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης. Στην Α’ Κλινική κορονοϊού νοσηλεύονται 26 ασθενείς και στη Β’ Κλινική κορονοϊού 25 άτομα. Τέλος, στην Παιδιατρική κλινική του ΓΝΒ νοσηλεύονται δυο παιδιά που συνοδεύονται αντίστοιχα από την μητέρα και τον πατέρα τους, οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε τεστ και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Φόβος ότι μπορεί να επιστρέψει ο «μαύρος» Νοέμβρης

Με βάση όλα τα παραπάνω οι γιατροί στο Νοσοκομείο Βόλου είναι υπ’ ατμόν καθώς φοβούνται ότι θα ξαναζήσουμε μέρες Νοεμβρίου και βρίσκονται σ’ αναμμένα κάρβουνα. Από χθες στο Αχιλλοπούλειο «επέστρεψε» και η τηλεφωνική ενημέρωση συγγενών των ασθενών (πληροφορίες παρακάτω), ενώ δικαιωμένοι θα πρέπει να αισθάνονται οι υπεύθυνοι της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, οι οποίοι επέμειναν εξ’ αρχής ότι θα πρέπει να παραμείνουν ανοιχτές και οι δύο κλινικές COVID-19, μολονότι οι νοσηλείες είχαν μειωθεί στο ναδίρ. Ετσι δεν είναι υποχρεωμένοι τώρα να στήνουν ξανά από την αρχή το σύστημα διαχείρισης και αντιμετώπισης των έκτακτων περιστατικών που κάνουν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

«Ο ιός αυτός, όπου βρει ευκαιρία, μεταδίδεται πολύ εύκολα, και ιδιαίτερα στις δομές υγείας», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο διευθυντής των ΤΕΠ του Νοσοκομείου Βόλου Ηλίας Καραμέτος, μην κρύβοντας την ανησυχία του για τον κίνδυνο να υπάρξουν εστιακές αναζωπυρώσεις οι οποίες θα προκαλέσουν ευρύτερη διασπορά.

Πάντως από τα δείγματα που εστάλησαν από το Νοσοκομείο Βόλου χθες για εξέταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας διαγνώστηκαν 4 θετικά κρούσματα, ένα από τα οποία αφορά σε υγειονομικό υπάλληλο του Αχιλλοπούλειου.

Ενημέρωση συγγενών

Υπό το πρίσμα όλων των παραπάνω επανέρχεται η ενημέρωση των συγγενών ασθενών με COVID-19 στο Νοσοκομείο Βόλου από ειδική επιτροπή γιατρών. Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού επέβαλε την εξέλιξη αυτή. Όπως ανακοίνωσε η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθημερινά θα γίνεται τηλεφωνική ιατρική ενημέρωση για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, στα τηλέφωνα 2421350218 και ώρες 18.00-19.00.

11 τα κρούσματα στο «Φιλύρα»

Σε καραντίνα έχει τεθεί ο Ξενώνας «Φιλύρα», καθώς έχουν διαγνωστεί ήδη oκτώ τρόφιμοι θετικοί στον κορονοϊό και 3 νοσηλεύτριες. Οι οκτώ τρόφιμοι έχουν τεθεί υπό παρακολούθηση από τους γιατρούς, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως είναι ασυμπτωματικοί. Όσον αφορά τις νοσηλεύτριες με εντολή του ΕΟΔΥ έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα στα σπίτια τους. Η ηλικία των τροφίμων που έχουν νοσήσει στη δομή είναι από 38 έως 71 χρόνων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου