ΤΟΠΙΚΑ

Στον Αγιασμό με τις μάσκες οι μαθητές

στον-αγιασμό-με-τις-μάσκες-οι-μαθητές-740343

Ηλίας Κουτσερής: «Ως γονείς αποδεχόμαστε την επίσημη επιστημονική άποψη, την οποία επιζητούμε»

Στον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιάς με τις μάσκες προστασίας μαζί τους θα προσέλθουν μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Δήμο Βόλου, με προτροπή των γονιών τους. Η υποχρεωτική χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια του μαθήματος βρίσκει τους γονείς σε τοπικό επίπεδο και σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας να μην αντιδρούν.

«Ως γονείς αποδεχόμαστε την επίσημη επιστημονική άποψη, την οποία άλλωστε επιζητούμε», σημείωσε ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βόλου Ηλίας Κουτσερής.

Η Ενωση όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφή με τους κατά τόπους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και συζήτησε το θέμα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. «Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι γονείς αποδέχονται την επιστημονική άποψη. Βεβαίως κατανοούμε και τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από μερίδα γονέων, ωστόσο η γενική γραμμή αφορά στη χρήση μάσκας από τα παιδιά μας», ανέφερε ο κ. Κουτσερής μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Οπως είναι γνωστό, με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών πιστώνονται στους Δήμους κονδύλια για την αγορά μασκών για τους μαθητές. Στη Μαγνησία το ποσό που αντιστοιχεί για 26.857 μαθητές είναι 122.000 ευρώ και πιο συγκεκριμένα στον Δήμο Βόλου για 20.298 μαθητές ποσό 90.000 ευρώ. Ωστόσο οι γονείς θα φροντίσουν και οι ίδιοι να προμηθεύσουν με μάσκες τα παιδιά τους.

Η χρήση μάσκας δεν είναι το μοναδικό ζήτημα, που απασχολεί τους γονείς, που θέλουν να νιώθουν ότι τα παιδιά τους είναι ασφαλή στο σχολικό περιβάλλον.

«Αυτό που ζητάμε είναι η διενέργεια τεστ για τον κορονοϊό, ενώ αγωνιούμε για το αν οι καθαρίστριες θα προλάβουν να είναι εγκαίρως στα σχολεία για την καθαριότητα και την υγιεινή των χώρων», σημείωσε ο κ. Κουτσερής.

Συνωστισμός στις τάξεις

Ειδικά οι γονείς των μαθητών, που πηγαίνουν σε σχολεία στον Δήμο Βόλου, όπου ως γνωστό λειτουργούν κυρίως πολυπληθή τμήματα, δεν κρύβουν την ανησυχία τους και για το φαινόμενο του συνωστισμού στις τάξεις.

«Είναι γνωστό ότι στον Δήμο Βόλου ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα είναι από 20 έως 25.

Ορισμένες μάλιστα αίθουσες είναι μικρές και εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να τηρηθεί το μέτρο της απόστασης. Δεδομένης μάλιστα της ανεπάρκειας σχολικής στέγης, ίσως πρέπει να εξεταστεί η λύση της πρωινής και απογευματινής βάρδιας, που όμως επιβάλλει περισσότερες προσλήψεις εκπαιδευτικών», σημείωσε ο κ. Κουτσερής.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου