ΤΟΠΙΚΑ

Ενδυμα από…ανακυκλώσιμα υλικά

ενδυμα-απόανακυκλώσιμα-υλικά-724364

Πρωτότυπες δημιουργίες οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων ενδύματα με ανακυκλώσιμα υλικά, όπως χαρτόνι, χαρτί, αλλά και ύφασμα, απέσπασαν τον γενικό θαυμασμό των επισκεπτών της ετήσιας έκθεσης του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, που άνοιξε χθες τις πύλες της στο κοινό. Η δημιουργική ματιά και άποψη των εκατόν εβδομήντα και πλέον σπουδαστών, αποτυπώνεται στα εκθέματα που κοσμούν τους χώρους του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, προσελκύοντας βλέμματα θαυμασμού. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το εντυπωσιακό ένδυμα – καρπός της συνεργασίας των μαθητών του ενδύματος και του ελεύθερου σχεδίου, που δημιουργήθηκε από ανακυκλώσιμα υλικά και αποτυπώνει την γραμμική διάσταση του ενδύματος.

Εντονη δραστηριότητα αναπτύσσει το Δημοτικό ΙΕΚ Βόλου, που φιλοξενεί την περιοδεύουσα έκθεση του PLE, του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου των Σχολών Αργυροχρυσοχοΐας, έχοντας παράλληλα αποσπάσει διεθνείς διακρίσεις σε όλα τα πεδία. Η συγκεκριμένη έκθεση, στην οποία συμμετέχουν δεκατρείς Ευρωπαϊκές χώρες, υπογραμμίζει το άνοιγμα του ΔΙΕΚ στο εξωτερικό, υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι ο Βόλος θα φιλοξενήσει την επόμενη χρονιά, την αντίστοιχη διοργάνωση.

Ο διευθυντής του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου Φίλιππος Καλογιάννης, υπογραμμίζει ότι είναι «πολύ ικανοποιητική η πορεία είκοσι πέντε χρόνων, ενώ στόχος είναι να συνεχιστεί με ανάλογους ρυθμούς και στο μέλλον». Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικού έργου που αναπτύσσεται, είναι το σύνολο των προτάσεων που κοσμούν τις αίθουσες του Δημοτικού ΙΕΚ, μεταξύ των οποίων κατέχει ξεχωριστή θέση η πρόταση αξιοποίησης παλιάς αποθήκης του τελωνίου, που διατυπώνεται από τους δευτεροετείς σπουδαστές του τμήματος διακόσμησης, σε συνεργασία με τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Βόλου.

Σημαντικές είναι, τέλος, οι διεθνείς διακρίσεις που έχουν αποσπάσει σπουδαστές του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου, αποδεικνύοντας εμπράκτως ότι το εκπαιδευτικό έργο που επιτελείται, ανοίγει νέους δρόμους έκφρασης στην δημιουργικότητα και το ταλέντο τους.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου