ΤΟΠΙΚΑ

Από τα πέντε λειτουργεί το ένα!!!

από-τα-πέντε-λειτουργεί-το-ένα-724374

Αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Αντιδημάρχου Καθαριότητας του Δήμου Βόλου Νατάσσας Οικονόμου, ότι από τα πέντε πλυντήρια κάδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου λειτουργεί μόνον τον ένα…!!!

Οι δηλώσεις της Αντιδημάρχου προκάλεσαν αίσθηση, καθώς ήλθαν σε μία περίοδο, όπου είναι περισσότερο από αναγκαίο, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, το πλύσιμο των κάδων, σε πολύ πιο συχνά διαστήματα, απ΄ ότι τις προηγούμενες χρονικές περιόδους, με αποτέλεσμα να είναι καθημερινά τα παράπονα από τους δημότες για τη δυσοσμία που αναδύεται από τις σωρούς των σκουπιδιών, κυρίως στα σημεία εκείνα στα οποία οι κάδοι δεν έχουν καπάκια…

Η κ. Οικονόμου με χθεσινές της δηλώσεις επανήλθε στο θέμα με τα πλυντήρια κάδων που δε λειτουργούν για το σκοπό που αγοράστηκαν και επιφυλάχθηκε όπως μέσα στις επόμενες μέρες, δώσει αναλυτικά στοιχεία για τις ζημιές στα πλυντήρια, με τις πρώτες πληροφορίες ωστόσο να κάνουν λόγο, ότι τα δύο από τα τέσσερα πλυντήρια είναι ανενεργά εδώ και ένα χρόνο!!! Σε μία τέτοια περίπτωση γίνεται αντιληπτό, προκύπτουν σημαντικές ευθύνες, τόσο για την προηγούμενη πολιτική διοίκηση, όσο και για πιθανές υπηρεσιακές ευθύνες, που ένας τόσο σημαντικός εξοπλισμός της υπηρεσίας δεν είναι σε πλήρη λειτουργία. Χθες πάντως η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων της έκανε λόγο και για αστοχίες των εταιριών που προμήθευσαν το Δήμο με τα συγκεκριμένα απορριμματοφόρα.

Την ίδια στιγμή τα πράγματα στη Διεύθυνση Καθαριότητας βαίνουν από το κακό στο χειρότερο, λόγω της συνεχούς μείωσης του προσωπικού της υπηρεσίας. Όπως λέει η κ. Οικονόμου μόλις σε ένα χρόνο ( 2012/2013) ο αριθμός των συμβασιούχων είναι δραστικά μειωμένος. Είναι χαρακτηριστικό πως πέρυσι, τέτοια περίοδο, στην υπηρεσία απασχολούνταν 80 εργάτες και 20 οδηγοί, με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ φέτος απασχολούνται μόλις 40 εργάτες Την ίδια ώρα και ενώ οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν παγώσει, μέσα σε ένα μόλις χρόνο υπάρχουν δώδεκα συνολικά αποχωρήσεις (τρεις οδηγοί και εννέα εργάτες), κάτι που αναπόφευκτα οδηγεί την υπηρεσία σε επανασχεδιασμό των τομέων που επιφορτίζεται το κάθε πλήρωμα απορριμματοφόρου.

Την ίδια στιγμή, όπως παραδέχεται η Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, σε κάθε τομέα αποκομιδής των απορριμμάτων στο Βόλο και τη Νέα Ιωνία υπάρχουν τριάντα περίπου κάδοι που δεν έχουν καπάκι, κάτι που, όπως σημείωσε., καθιστά αδύνατη την τοποθέτησή του στο πλυντήριο – απορριμματοφόρο για το πλύσιμό τους. Ελπίζουμε το πρόβλημα να λυθεί σε σημαντικό βαθμό με την προμήθεια των 220 νέων κάδων που πρόκειται να εφοδιαστεί ο Δήμος τις αμέσως επόμενες μέρες.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου