ΤΟΠΙΚΑ

Καμπανάκι… από τους επαγγελματοβιοτέχνες

καμπανάκι-από-τους-επαγγελματοβιοτ-724372

«Εάν δεν μας ασφαλίσουν σύντομα θα έχουμε απώλειες… διότι υπάρχουν συνάδελφοι που στερούνται περίθαλψης και αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα». Με αυτή τη διαπίστωση εκφρασμένη σε δραματικό τόνο, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου – Νέας Ιωνίας Κώστας Τσέλιος, προσπάθησε χθες να χτυπήσει καμπανάκι κινδύνου έξω από τον ΟΑΕΕ που ήταν σε εξέλιξη η κινητοποίηση της ΟΕΒΕΜ.

Παρά την κρισιμότητα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματοβιοτέχνες Μαγνησίας, η συμμετοχή στη χθεσινή κινητοποίηση ήταν ισχνή και αυτό επισημάνθηκε και από τους συνδικαλιστές του κλάδου που εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την απουσία των συναδέλφων τους.

«Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζουμε τόσα προβλήματα και όσοι ταλαιπωρούνται από ρυθμίσεις να είναι σήμερα απόντες και να μην συμμετέχουν στις δράσεις της Ομοσπονδίας που γίνονται προκειμένου να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του κλάδου», σημείωσε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Θέμις Αρχοντάκης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι επαγγελματοβιοτέχνες αντιδρούν και είναι ενάντια και στη νέα ρύθμιση που προωθεί ο ΟΑΕΕ καθώς όπως υποστηρίζουν οι προϋποθέσεις που θέτει είναι απαγορευτικές για τους περισσότερους προκειμένου να ανταποκριθούν.

Η ΟΕΒΕΜ ζητά πάγωμα όλων των οφειλών προς Ο.Α.Ε.Ε. για τουλάχιστον 2 χρόνια, ήπιες ρυθμίσεις οφειλών χωρίς προκαταβολή και εξόφληση σε 120 μηνιαίες δόσεις και θεώρηση όλων των βιβλιαρίων του ΟΑΕΕ για διάστημα τουλάχιστον 12 μηνών.

Εκτός από τις ρυθμίσεις που προτείνουν για να ανταπεξέλθουν στις οφειλές που έχουν προς τον ΟΑΕΕ απαιτούν την χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας σε όλους τους ασφαλισμένους για να μπορέσουν να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους.

Επίσης ζητούν να σταματήσει η κοροϊδία του τρόπου υπολογισμού των συντάξεων της διαδοχικής ασφάλισης, να ενταχθούν οι μετανάστες στην επίσημη αγορά εργασίας και υπογραμμίζουν ότι: «από την ώρα που ο Ο.Α.Ε.Ε. δεν παρέχει λόγω οφειλών ιατροφαρμακευτική περίθαλψη πρέπει να αφαιρεθεί το ποσό του 25% έως 27% της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης που κράτησε το Ταμείο μας παράνομα», για αυτό και προτείνουν διαγραφή όλων των προσαυξήσεων που έχουν επιβληθεί στην ασφαλιστική εισφορά, και φυσικά χρειάζεται να υπάρξει μείωση εισφοράς των ασφαλισμένων συναδέλφων μας κατά 30% διότι τα έσοδα των επιχειρήσεων μειώθηκαν δραματικά».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου