ΤΟΠΙΚΑ

Εxpress δρομολόγια από το Αστικό ΚΤΕΛ

εxpress-δρομολόγια-από-το-αστικό-κτελ-724370

Mία σειρά από εποικοδομητικές προτάσεις, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να έχουν πάρει σάρκα και οστά, έχει υποβάλει εδώ και αρκετό καιρό ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων Βόλου. Προτάσεις που ο Σύνδεσμος τις έχει υποβάλει στη Διεύθυνση Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου, ενώ τις έχει κοινοποιήσει στον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, στον ΟΣΕ, στο Δήμο και στο Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε.

Οι προτάσεις που υπογράφονται από τον πρόεδρο και το γενικό γραμματέα κ. Βασίλη Λαδόπουλο και Απόστολο Κασσανδρινό αντίστοιχα, στοχεύουν στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους τουριστικούς επισκέπτες που έρχονται στο Βόλο.

Οπως τονίζεται στο κείμενο των προτάσεων των Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων: «είναι εφικτός στόχος η παραμονή μερίδας και μάλιστα μεγάλης, τουριστών στον ενιαίο πλέον Καλλικρατικό Δήμο Βόλου, η οποία θα συνεισφέρει, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οικονομικά στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς.

Για το λόγο αυτό στο χώρο της κρουαζιέρας, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Αστικών Λεωφορείων προτείνει :

Ι ) Τη δρομολόγηση ειδικών express δρομολογίων:

α ) προς Αλυκές , με στάση στην οργανωμένη πλαζ του Δήμου και κατόπιν στο πάρκο των Αλυκών για μπάνιο, καφέ και φαγητό στην παραλία (σε συνεργασία με το Σύλλογο Καταστηματαρχών Εστίασης και Διασκέδασης για την καλύτερη οργάνωση του εγχειρήματος) και

β ) προς Πλατανίδια με στάσεις στην Αγριά στην παραλία και στο Σουτραλί, στα Κάτω Λεχώνια, στα Ανω Λεχώνια και στο σταθμό με το τρενάκι και τελικό προορισμό τα Πλατανίδια (και εδώ χρειάζεται η συνεργασία τόσο με τους εστιάτορες , όσο και με τον ΟΣΕ , ώστε να υπάρχουν δρομολόγια με ανταπόκριση για το τρενάκι προς και από τις Μηλιές)

ΙΙ ) Τη δρομολόγηση ειδικού δρομολογίου με αντικείμενο την περιήγηση των τουριστών στα αξιοθέατα της πόλης. Αυτό θα γίνεται με τη δυνατότητα, όπως επισημαίνεται στην πρόταση, της συνεχούς και επαναλαμβανόμενης αποβίβασης και επιβίβασης των επιβατών, μετά από την εφάπαξ ακύρωση του εισιτηρίου του λεωφορείου σε όσες στάσεις επιθυμούν, απλά με την επίδειξή του. Ως στάσεις, σημειώνεται στην πρόταση, προτείνουμε να είναι τα Μουσεία της πόλης ( Αρχαιολογικό, Λαογραφικό Κίτσου Μακρή, Θεόφιλου στην Ανακασιά, του Τσαλαπάτα κ.α.) οι αρχαιολογικοί χώροι ( Αρχαίο Θέατρο, Ανάκτορα στα Πευκάκια, Διμήνι, Σέσκλο και όπου αλλού υπάρχουν επισκέψιμοι χώροι ) ίσως και στάσεις σε κάποια μονοπάτια κοντινά στην πόλη για περιπατητικό τουρισμό στην πανέμορφη φύση της περιοχής μας με προορισμό άλλη στάση της διαδρομής για επανεπιβίβαση.

Για την υλοποίηση της πρότασης, θα μπορούσε, όπως σημειώνεται, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. να διαθέσει mini buses, κατάλληλα επενδυμένα με θέματα που να αναδεικνύουν την ιστορική ταυτότητα της περιοχής μας, όχι μόνον τις μέρες που θα μεταφέρουν τους τουρίστες, αλλά καθ’ όλη την τουριστική σεζόν. Στα δρομολόγια αυτά θα μπορούν να επιβιβάζονται και επισκέπτες της πόλης εκτός κρουαζιέρας. Επίσης, όπως σημειώνεται, μπορεί να διερευνηθεί αν υπάρχει δυνατότητα της ηχητικής ξενάγησης των επισκεπτών, μέσω των συστημάτων τηλεματικής που διαθέτουν τα αστικά λεωφορεία κατά την εκτέλεση των παραπάνω δρομολογίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου