ΤΟΠΙΚΑ

Κρίσιμο «τετ-α-τετ» στον ΙΜΑΝΤΑ τη Δευτέρα

κρίσιμο-τετ-α-τετ-στον-ιμαντα-τη-δευτ-724366

Την ερχόμενη Δευτέρα το δεύτερο «τετ-α- τετ» του σωματείου των εργαζομένων στον ΙΜΑΝΤΑ με τη διεύθυνση του εργοστασίου για το επίμαχο θέμα της εκ περιτροπής εργασίας.

Το σωματείο με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δεν είναι διατεθειμένο να αποδεχτεί επ’ ουδενί να απασχολείται με τη μέθοδο της εκ περιτροπής εργασίας για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και αυτό αναμένεται να το καταστήσει σαφές σε όλους τους τόνους προς την εταιρεία.

Η Διοίκηση του σωματείου έχει ήδη στα χέρια της όλα τα οικονομικά στοιχεία και έχοντας την νομική στήριξη δικηγόρων είναι πανέτοιμη να αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα επιχειρήματα τις προτάσεις της εταιρείας, ενώ δεν αποκλείεται να συγκαλέσει γενική συνέλευση των εργαζομένων ώστε να υπάρχει η σχετική εξουσιοδότηση εκ μέρους του προσωπικού για το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί το σωματείο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν.

Η εταιρεία φέρεται να επιμένει στην αρχική πρόταση για εκ περιτροπής εργασία σε όλο το προσωπικό στην παραγωγή του εργοστασίου ΙΜΑΝΤΑΣ (εκτός των γραφείων) και όχι για ορισμένα τμήματα όπως αρχικά είχε αφήσει να εννοηθεί.

Η επιχείρηση επικαλείται άπνοια στις παραγγελίες, παρατεταμένη ύφεση και ότι το κόστος εργασίας είναι υψηλότερο από το κέρδος της εταιρείας και από το κόστος των παραγγελιών.

Οι επικλήσεις ωστόσο αυτές δε φαίνεται να γίνονται σε όλο το εύρος τους αποδεκτές από τους εργαζόμενους, καθώς μόλις πριν ένα μήνα το προσωπικό πληρώθηκε με αύξηση της τάξεως του 2,7% και αυτό όπως τονίζεται σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να «συμβαδίζει» με την απαίτηση της εταιρείας να προχωρήσει σε εκ περιτροπής εργασία.

«Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχτούμε με τίποτα την εκ περιτροπής εργασία. Όλα τα στοιχεία συνηγορούν προς την κατεύθυνση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και αυτό το διαπιστώνουμε όσοι απασχολούμαστε στην παραγωγή», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του σωματείου Νίκος Μπουρούς. Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται εν αναμονή της κατάληξης της συνάντησης της ερχόμενης Δευτέρας χωρίς να αποκλείουν και πιο έντονες αντιδράσεις, εάν και εφόσον η εταιρεία επιμείνει μέχρι τέλους στην απόφασή του για εκ περιτροπής εργασία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου