ΤΟΠΙΚΑ

Φοιτητές του Π.Θ. απέκλεισαν την Εθνική Οδό

φοιτητές-του-π-θ-απέκλεισαν-την-εθνική-851206

«Οδόφραγμα» φοιτητών χθες το μεσημέρι στην εθνική Βόλου-Λάρισας, στο ύψος των διοδίων Μοσχοχωρίου. Φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απέκλεισαν για ένα τέταρτο της ώρας την κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της εθνικής, διαδηλώνοντας την αντίθετή τους με την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος και τις αλλαγές στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Με πανό και συνθήματα, μοιράζοντας ταυτόχρονα εκατοντάδες φυλλάδια με τις θέσεις και τις αποφάσεις του συντονιστικού τους οργάνου, οι φοιτητές συνέχισαν με τον ολιγόωρο αποκλεισμό της εθνικής οδού τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους.
Οι οδηγοί των οχημάτων χρειάστηκαν υπομονή έως ότου ο δρόμος δοθεί και πάλι στην κυκλοφορία, που αρχικά αποκλείστηκε από τους φοιτητές για δέκα λεπτά, γύρω στις 3 το μεσημέρι και στη συνέχεια έκλεισε για ένα ακόμη πεντάλεπτο για δεύτερη φορά.
Μπροστά από τα διόδια Μοσχοχωρίου, η κινητοποίηση είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «ουρές» οχημάτων. Σύντομα, όμως, μετά τη λήξη του αποκλεισμού η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε από τους άντρες της Τροχαίας. Ο αποκλεισμός έγινε με την παρουσία αστυνομικής δύναμης για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Ο φοιτητής του Τμήματος Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος του συντονιστικού καταλήψεων Νίκος Καπιτσίνης, ανέφερε ότι ο συμβολικός αποκλεισμός της εθνικής οδού έγινε στο πλαίσιο της κορύφωσης των κινητοποιήσεων των φοιτητών.
«Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε δυναμικά και με κάθε τρόπο την αντίθεσή μας στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που θα ανοίξει το δρόμο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και θα οδηγήσει σε υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης», δήλωσε.
Σήμερα, αλλά και την ερχόμενη Δευτέρα, οι φοιτητικοί σύλλογοι σε νέες έκτακτες γενικές συνελεύσεις καλούνται να επανακαθορίσουν τις αποφάσεις τους σχετικά με τις κινητοποιήσεις.
Στην συντριπτική τους πλειοψηφία τα τμήματα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο Βόλο, συμπληρώνουν δεύτερη εβδομάδα συνεχόμενων καταλήψεων των σχολών τους, έχοντας χάσει προς το παρόν την εξεταστική περίοδο.
Πρόταση του συντονιστικού των φοιτητών προς τις γενικές συνελεύσεις είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέα εβδομαδιαία κατάληψη.
Σύμφωνα με τον Νίκο Καπιτσίνη, «προσπαθούμε να δώσουμε στο κίνημα δυναμική και νικηφόρα χαρακτηριστικά για να αποτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της γνώσης και την υποδούλωση της εκπαίδευσης».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου