ΤΟΠΙΚΑ

Αλαβάνος και ΚΕΔΚΕ στέκονται στο πλευρό τους

αλαβάνος-και-κεδκε-στέκονται-στο-πλευ-851206

Μονιμοποίηση για όλες τις καθαρίστριες σχολείων ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, μιλώντας χθες σε συγκέντρωση του σωματείου καθαριστών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης,
«Όταν είστε όλες μαζί, είστε μια μεγάλη δύναμη. Αυτό που γίνεται με σας είναι απαράδεκτο. Το να είναι η εγκυμοσύνη αμαρτία, το να κρύβεται η μητρότητα, το να μη δίνεται επίδομα, το να μη δίνεται δώρο, είναι κοινωνική σωματεμπορία σε βάρος των γυναικών κι εμείς το καταγγέλλουμε», είπε
Και συνέχισε:
«Εμείς ζητάμε μονιμοποίηση για όλες, και για τις έκτακτες. Ζητάμε αναγνώριση όλης της προϋπηρεσίας. Ζητάμε, όχι σχέσεις εργολαβίας, αλλά κανονικές σχέσεις εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου. Ζητάμε το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβει την υποχρέωση να σας πληρώνει.»
»Είμαστε μαζί σας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα φέρει ο Συνασπισμός το θέμα σας με ερώτησή του στη Βουλή και επαναλαμβάνω όταν είστε όλοι μαζί, όταν είναι η Ομοσπονδία μαζί σας, όταν είναι οι εργαζόμενοι μαζί σας, θα κερδίσετε.»

Δήλωση της ΚΕΔΚΕ

Η ΚΕΔΚΕ με ανακοίνωσή της καλεί την υπουργό Παιδείας να αναλάβει το υπουργείο την υποχρέωση πληρωμής των καθαριστριών των σχολείων, όπως είχε υποσχεθεί η ίδια στην ΚΕΔΚΕ, πριν από δύο εβδομάδες.
«Οι καθαρίστριες σχολείων είναι υπάλληλοι του υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με το ΠΔ 164 και ότι πληρώνονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου και όχι από τους δήμους.
» Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει καμία διόρθωση της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης εκ μέρους της υπουργού με συνέπειες, πρώτον, να μένουν απλήρωτες χιλιάδες εργαζόμενες και δεύτερον, να χρεώνεται στην Αυτοδιοίκηση ένα δυσβάσταχτο κόστος, ύψους τουλάχιστον 110 εκατ. ευρώ.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου