ΤΟΠΙΚΑ

Δημοσίευμα “καίει” τον υφυπουργό Αμυνας

δημοσίευμα-καίει-τον-υφυπουργό-αμυ-851206

Επιστολή-καταγγελλία σχετικά με τη «δράση» του υφυπουργού Αμυνας Βασίλη Μιχαλολιάκου στη διάρκεια επισκέψεών του στη Βουλγαρία έστειλε ο πρώην στρατιωτικός ακόλουθος Κωνσταντίνος Καλημερίδης στον διευθυντή του γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου.
Όπως έγραφαν χθες η εφημερίδα τασ “Νέα”, ο κ. Καλημερίδης, που υπηρέτησε ως στρατιωτικός ακόλουθος στη Βουλγαρία από το 2003 έως το 2006, καταγγέλλει την «ανέντιμη και ιδιοτελή» συμπεριφορά του κ. Μιχαλολιάκου απέναντί του και κάνει λόγο για «εξευτελιστική παρουσία του στο εξωτερικό».
Όπως τονίζεται στην επιστολή, όταν ο κ. Καλημερίδης κανόνισε συνάντηση του κ. Μιχαλολιάκου με τον αντιπρόεδρο της Βουλγαρίας, ο Β.Μιχαλολιάκος μιλούσε μόνο για ποδόσφαιρο και το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και για τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές, χρησιμοποιώντας μάλιστα φράσεις που μάταια ο μεταφραστής προσπαθούσε να εξηγήσει στον Βούλγαρο αντιπρόεδρο.
«Με το ποδόσφαιρο κάναμε την Ευρώπη μπλε όπως και στις εκλογές κάναμε την Ελλάδα μπλε» είπε -σύμφωνα με τον απόστρατο αξιωματικό- στον αντιπρόεδρο της Βουλγαρικής Δημοκρατίας ο κ. Μιχαλολιάκος.
Κατά την ίδια επίσκεψη, τονίζει ο κ. Καλημερίδης, κ. Μιχαλολιάκος παρεξηγήθηκε επειδή είδε Βούλγαρους μοτοσικλετιστές με περιπολικό να συνοδεύουν υπουργό άλλου κράτους. Παραπονέθηκε μάλιστα γιατί και ο ίδιος δεν είχε μοτοσικλετιστές. «Εσείς είστε υφυπουργός, όχι υπουργός» απάντησε ο ακόλουθος, για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση: «ναι, αλλά εγώ είμαι πέμπτος στην ιεραρχία του κόμματος».
Τέλος, ο κ. Καλημερίδης σημειώνει ότι τον υφυπουργό συνόδευαν περί τα 15 άτομα, «πολλά για το είδος του ταξιδιού που ερχόταν».
«Είχαμε υπασπιστές, διευθυντές γραφείων, γραμματείς, υπευθύνους πρωτοκόλλου, εθιμοτυπίας, ασφάλεια, υπευθύνους γραφείου Τύπου, διερμηνέα, οδηγό, δημοσιογράφους, φωτογράφο της υπηρεσίας Κινηματογραφίας Στρατού κ.ά.». Όσο για το τι προσέφερε αυτή η πολυπληθής αυλή, «πλην ελαχιστοτάτων εξαιρέσεων δεν προσέφεραν τίποτε, παρά μόνο απολάμβαναν το ταξίδι και είχαν το ίδιο αλαζονικό στυλ».

Απάντηση Μιχαλολιάκου

Το δημοσίευμα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ίδιου του υφυπουργού. Σε επιστολή του προς την εφημερίδα, ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει: «Σε σχέση με το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα θα ήθελα να επισημάνω τα ακόλουθα: Το σύνολο των ισχυρισμών από απόστρατο αξιωματικό εντάσσονται στη σφαίρα της φαντασίας και του κωμικού. Η συγκεκριμένη λιτή αποστολή (1-2/7/04) στη Βουλγαρία, όπως και όλες οι άλλες στο εξωτερικό, είχε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα.
» Η επιτυχία της είχε μεταξύ άλλων ως συνέπεια το ότι απετράπη η κυκλοφορία Χάρτου με παραχαραγμένα τα εθνικά μας σύνορα και τη δημόσια συγνώμη του τότε υπουργού Αμυνας και κατόπιν πρωθυπουργού των Σκοπίων κ. Μπουκόφσκι παρουσία του τότε Έλληνα πρέσβη στη Σόφια, Προκόπη Ματζουράνη, των προέδρων του Ελληνοαμερικανικού, κ. Κωστόπουλου και Αμερικανοβουλγαρικού Επιμελητηρίου, καθώς και πλήθους επιχειρηματικών παραγόντων.
» Είμαι βέβαιος ότι στο μέλλον η εφημερίδα σας σε ανάλογες περιπτώσεις θα διασταυρώνει τα όποια στοιχεία πριν τα υιοθετήσει. Αλλωστε εγώ, όπως όλοι οι δημοσιογράφοι γνωρίζετε, είμαι στη διάθεσή σας.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου