ΤΟΠΙΚΑ

Διακρατική συνάντηση στην ΑΝΕΜ για την απομόνωση των νησιών

διακρατική-συνάντηση-στην-ανεμ-για-τη-851206

Στα πλαίσια των ευρύτερων πρωτοβουλιών της η Αναπτυξιακή Εταιρεία Μαγνησίας (ΑΝΕΜ Α.Ε.) συμμετέχει στο Διακρατικό έργο “Ιsolabella” του Ευρωπαϊκού προγράμματος ARCHIMED της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ΙΝΤΕRREG IIIB.
Οι δράσεις του “Ιsolabella” εστιάζονται στα νησιά της Μεσογείου για αυτό και συμμετέχουν σε αυτό εταίροι από την Ιταλία (Επαρχία Καμπανίας και Νήσος Λίπαρι), τη Μάλτα και την Ελλάδα (Μαγνησία, Αχαΐα, Ζάκυνθος, Χανιά).
Η πρώτη Διακρατική Συνάντηση με τη συμμετοχή των εταίρων πραγματοποιείται σήμερα στις 9:00π.μ. στο Βόλο και στο κτίριο της ΑΝΕΜ.
Κύριο αντικείμενο του έργου είναι να υποστηρίξει τους τοπικούς φορείς και τον τοπικό πληθυσμό ώστε να ξεπεραστεί η γεωγραφική απομόνωση.
Σε όλη τη Μεσόγειο τα μικρά νησιά αποτελούν μια ανεκτίμητη αξία από πλευράς πολιτισμού, φυσικού περιβάλλοντος αλλά και επιχειρηματικών και αναπτυξιακών ευκαιριών. Παρά το γεγονός ότι έχουν μεταβληθεί σε πόλους έλξης σε διεθνές επίπεδο δεν παύουν να πλήττονται από την απομόνωση και την εποχικότητα στην απασχόληση. Αυτό μπορεί να αποτελέσει σοβαρή απειλή και να διευρύνει τις κοινωνικο-οικονομικές ανισότητες που τείνουν να δημιουργούνται στις περιοχές αυτές.
To έργο Ιsolabella έχει σκοπό την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των τοπικών παραγόντων στα νησιά μέσω της δημιουργίας «νησιωτικών δικτύων στήριξης και ανταλλαγής πληροφοριών» σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να αποτραπεί η περιθωριοποίηση τους, να προωθηθούν νέα αναπτυξιακά μοντέλα. Στόχος είναι να αναπτυχθούν νέα εργαλεία και στρατηγικές βασισμένες σε ένα συμμετοχικό σύστημα αποφάσεων μεταξύ των δημοτικών αρχών και του εμπορικού κόσμου των νησιών, με ιδιαίτερη έμφαση στο χώρο του τουρισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου