ΤΟΠΙΚΑ

Πολιτικές διαστάσεις για τις διώξεις γιατρών

πολιτικές-διαστάσεις-για-τις-διώξεις-851206

Πολιτικές και συνδικαλιστικές διαστάσεις εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Μαγνησίας Θεοφ. Μερίδης ότι θα λάβει η υπόθεση της εισαγγελικής δίωξης εναντίον 20 γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου, οι οποίοι απουσίαζαν από το πόστο τους το βράδυ της 16ης Μαρτίου 2006, ενώ εφημέρευαν.
Για παράβαση καθήκοντος και απόπειρα απάτης σε βάρος του Δημοσίου διώκονται 16 επιμελητές και τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί, τους οποίους η εισαγγελική έφοδος στο Νοσοκομείο δεν τους εντόπισε στη θέση τους.
Για την δικαστική τροπή της υπόθεσης η διοίκηση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών ενημέρωσε χθες το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο του κλάδου.
Μέσω της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών το θέμα αναμένεται να λάβει μεγάλες πολιτικές και συνδικαλιστικές διαστάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο των γιατρών στο «Αχιλλοπούλειο» Θεόφιλο Μερίδη.
Ο ίδιος εκτιμά ότι η τροπή που έλαβε η υπόθεση θα εγείρει σημαντικές αντιδράσεις, ενώ πληρέστερη εικόνα θα διαμορφωθεί σε επικείμενη συνεδρίαση του συμβουλίου της Ομοσπονδίας, όπου το θέμα θα τεθεί σε συζήτηση.
Η διαδικασία, σύμφωνα με τον κ. Μερίδη, είναι άσκοπη από τη στιγμή που η Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε από την Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετά την εισαγγελική έφοδο, δεν επέρριπτε ευθύνες στους γιατρούς, παρά όπως σημείωνε το πόρισμα μεταξύ άλλων υπέπεσαν σε μια μορφή παραπτώματος με ελαφρυντικά.
Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών εκτιμά ότι η απόφαση του δικαστηρίου, εάν η υπόθεση φτάσει σε ακροαματική διαδικασία, θα δικαιώσει την άποψη των γιατρών.
Η εισαγγελική δίωξη σε βάρος των 20 «κοπανατζήδων» γιατρών συμπίπτει με μια περίοδο αναστάτωσης στους νοσοκομειακούς χώρους και εγρήγορσης των γιατρών για την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για το ωράριο εργασίας τους.
Τις επόμενες ημέρες, οι κατηγορούμενοι νοσοκομειακοί γιατροί θα κληθούν σε απολογία, καθώς ο φάκελος της δικογραφίας απεστάλη από το γραφείο του Εισαγγελέα Βόλου στην Πταισματοδίκη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου