ΤΟΠΙΚΑ

Μονόδρομος οι προσλήψεις στο 304 ΠΕΒ

μονόδρομος-οι-προσλήψεις-στο-304-πεβ-851206

Στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα στραφούν οι πρωτοβουλίες που θα λάβουν οι τοπικοί φορείς της Μαγνησίας, προκειμένου να απαιτήσουν λύσεις για την απρόσκοπτη συνέχιση λειτουργία του 304 ΠΕΒ.
Η πρόσληψη νέου προσωπικού είναι μονόδρομος και αυτό τονίστηκε με ιδιαίτερα εμφαντικό τρόπο στη χθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε το σωματείο των εργαζομένων, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για το τοπικό εργοστάσιο στο ΕΚΒ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κ.κ. Ζέττα Μακρή και Ροδούλα Ζήση, το ΕΚΒ με τους κ.κ. Γ. Καλατζή και Γ. Κίτσιο, πρόεδρο και γ.γ της διοίκησης αντίστοιχα, ο αντινομάρχης Δημ. Μεργιαλής και ο νομαρχιακός σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ ΕΚΒ Μπάμπης Τσαμπάζης, ο αντιδήμαρχος Βόλου κ. Δημ. Δερβένης, καθώς και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ κ. Δημ. Κουτσούκος που εξέφρασαν την πλήρη στήριξή τους χαρακτηρίζοντας δίκαιο το αίτημα του σωματείου για την πρόσληψη νέου προσωπικού.
Συγκεκριμένα οι τοπικοί φορείς αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση και δεσμεύσεις από την στρατιωτική αλλά κυρίως την πολιτική ηγεσία για πρόσληψη διοικητικού αλλά και τεχνικού προσωπικού.
Στη σύσκεψη οι εργαζόμενοι έκαναν λόγο για εικόνα εγκατάλειψης καθώς από το 1973 που λειτουργεί το εργοστάσιο μέχρι σήμερα το προσωπικό είναι διαρκώς μειούμενο.
Το αρχικό οργανόγραμμα προέβλεπε 950 θέσεις εργασίας, ωστόσο ποτέ δεν ενεργοποιήθηκαν περισσότερες από 650.
Σήμερα στο εργοστάσιο απασχολούνται 290 εργαζόμενοι ενώ στο τέλος του 2007 θα παραμείνουν μόνο 150 λόγω αποχωρήσεων συνταξιοδότησης.
Στη σύσκεψη πάντως τέθηκε και το θέμα της εντοπιότητας όσον αφορά τις προσλήψεις που θα πρέπει να γίνουν ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.
Σημειώνεται ότι το εργοστάσιο του 304 ΠΕΒ είναι η μοναδική βιομηχανία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στο τομέα της συντήρησης αρμάτων μάχης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου