ΤΟΠΙΚΑ

Κοινή κάθοδο ΕΚΒ, ΑΔΕΔΥ, ΟΕΒΕΜ και Εμπόρων στην απεργία της 6ης Απριλίου

κοινή-κάθοδο-εκβ-αδεδυ-οεβεμ-και-εμπόρ-66738

Το τέρας της ακρίβειας, οι συνεχιζόμενες ανατιμήσεις στην ενέργεια, η μειωμένη αγοραστική δύναμη και η αδυναμία αποπληρωμής σοβαρών υποχρεώσεων, οδηγεί τους εκπροσώπους των παραγωγικών κλάδων της Μαγνησίας σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Ετσι, στην πανεργατική απεργία που έχουν προκηρύξει από κοινού Εργατικό Κέντρο Βόλου και ΑΔΕΔΥ, για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Απριλίου, αποφάσισαν και συμπορεύονται οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας και Σποράδων, καθώς επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος. Σήμερα αναμένεται να διευκρινιστεί η στάση που θα κρατήσει ο κλάδος της εστίασης.

Όπως πληροφορείται ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ με αποψινές τους αποφάσεις οι δύο Ομοσπονδίες Επαγγελματοβιοτεχνών αποφάσισαν να προκηρύξουν δίωρη στάση εργασίας από τις 10 έως τις 12 το μεσημέρι, για να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα σωματεία της δύναμής τους να συμμετέχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που διοργανώνουν ΕΚΒ και ΑΔΕΔΥ στην Πλατεία Ελευθερίας, στις 10 το πρωί.

Αντίστοιχη απόφαση έλαβε και ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Σύμφωνα με τον πρόεδρο Απ. Οντόπουλο να επισημαίνει ότι θα πραγματοποιηθεί δίωρη στάση εργασίας από τις 10-12 το μεσημέρι, ώστε οι καταστηματάρχες να συμμετέχουν στην κινητοποίηση. Προγραμματίζεται επίσης προσυγκέντρωση στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, ώστε στη συνέχεια όλοι μαζί οι έμποροι να κατευθυνθούν στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι λεπτομέρειες για την κοινή κάθοδο αναμένεται να γίνουν γνωστές, αύριο, Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσουν οι εκπρόσωποι των παραπάνω φορέων, μαζί με τους εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Βόλου και του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου