ΤΟΠΙΚΑ

Πανεργατική απεργία στις 6 Απριλίου στον Βόλο

πανεργατική-απεργία-στις-6-απριλίου-στ-92548

Αγωνιστικό ραντεβού στους δρόμους δίνουν στις 6 Απριλίου οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, στέλνοντας μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι «δεν αντέχουν στην ανεξέλεγκτη έκρηξη των τιμών, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, που με την πολιτική ανοχή της κυβέρνησης εξουθενώνει τα ελληνικά εργατικά νοικοκυριά», όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Βόλου, που θα συμμετέχει δυναμικά στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία, στις 6 Απριλίου.

Η Ολομέλεια της διοίκησης, στη συνεδρίασή της την περασμένη Τρίτη, αφού συνεκτίμησε ότι η ακρίβεια, ο πενιχρός κατώτατος μισθός αλλά και το ζήτημα των συλλογικών συμβάσεων στη χώρα διαμορφώνουν βαρύ κλίμα για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, επικύρωσε την αγωνιστική συμμετοχή, δίνοντας, παράλληλα, στην κινητοποίηση έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα.

Σύσσωμα καταδικάζεται η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, καθώς και τα επικίνδυνα γεωστρατηγικά παιχνίδια των ισχυρών, που απειλούν να ξαναγυρίσουν την Ευρώπη και ολόκληρο τον Κόσμο στις μαύρες εποχές της ιστορίας.

Το ΕΚΒ απευθύνει στους εργαζομένους κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην 24ωρη απεργία, και στην απεργιακή συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Πλ. Ελευθερίας, ώρα 10:00 και καλεί τα σωματεία να βρίσκονται σε οργανωτική ετοιμότητα για τη σωστή προετοιμασία της, ώστε η κινητοποίηση να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή.

«Η χώρα, η Μαγνησία, ο Βόλος δεν αντέχουν άλλη ανεργία, μεγαλύτερη φτώχεια και περισσότερη εγκατάλειψη. Οι εργαζόμενοι, μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, διαρκούσης της πανδημίας και της πρωτοφανούς πληθωριστικής έξαρσης, η οποία οφείλεται και στις δύσκολες και επικίνδυνες γεωπολιτικές εξελίξεις που ώθησαν τις τιμές των καυσίμων στα ύψη, αλλά και στη συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης να «βάζει πλάτη στην αισχροκέρδεια», αναλαμβάνουν δράσεις – καμπάνιες που θα κορυφωθούν στις 6 Απριλίου με πανελλαδική Απεργία και συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΚΒ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου