ΤΟΠΙΚΑ

Επισκευή σιδερένιας οδογέφυρας στο ύψος του Αγίου Γερασίμου

επισκευή-σιδερένιας-οδογέφυρας-στο-ύ-566147

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες γενικής επισκευής της γέφυρας τύπου “Μπέλεϊ” στον χείμαρρο Κραυσίδωνα και συγκεκριμένα στο ύψος της οδού Αγίου Γερασίμου. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα μετά από πολλά χρόνια χρήσης της παρουσίασε σοβαρά προβλήματα στο σανίδωμα του οδοστρώματος.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου στο πλαίσιο του έργου συντηρήσεων οδοποιίας προχώρησε άμεσα στην πλήρη ανακατασκευή των ξύλινων τμημάτων, με αντικατάσταση των σάπιων ξύλων από καινούργια και επανατοποθέτηση του ελαστικού τάπητα. Η γέφυρα λειτουργεί πλέον με πλήρη ασφάλεια ενώ τις επόμενες μέρες η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την βαφή των μεταλλικών τμημάτων. Έτσι διασφαλίζεται η ομαλή κυκλοφορία και η συγκοινωνία πεζών και οχημάτων μεταξύ των δύο συνοικιών εκατέρωθεν του Κραυσίδωνα.

Παράλληλα, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες δημοπράτησης της εγκατάστασης δύο μεταλλικών πεζογεφυρών στον Κραυσίδωνα, μια στο ύψος της συνοικίας “Χιλιαδού” και μία στο ύψος της οδού Αναλήψεως η οποία είχε αποξηλωθεί στο πλαίσιο του έργου αντιπλημμυρικής προστασίας του Κραυσίδωνα που υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 100.000,00 € και καλύπτεται από τους πόρους του Δήμου Βόλου, το αποτέλεσμα δε του διαγωνισμού έχει ήδη προωθηθεί για έγκριση στην επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Όπως περιγράφεται στη μελέτη των γεφυρών, πρόκειται για την κατασκευή δύο γεφυρών από διάτρητη μεταλλική λαµαρίνα, με τοποθέτηση σιδηρών κιγκλιδωμάτων στις πλευρές της κάθε γέφυρας και την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο σημεία επαφής. Εντός του επόμενου διμήνου αναμένεται η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης παρέμβασης εάν δεν υπάρξουν διαδικαστικές εμπλοκές.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων που επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Βόλου επί του Κραυσίδωνα μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί και η μελέτη για την κατασκευή οδογέφυρας μήκους 32μ. στο ύψος της Αγίας Παρασκευής, πίσω από το 6ο Γυμνάσιο Βόλου, στην προέκταση της οδού Χαϊδαρίου.

Σε σχετική δήλωσή του ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ.Φώτης Λαμπρινίδης τόνισε ότι «η λειτουργία της Περιφερειακής οδού δημιούργησε εντελώς νέα κυκλοφοριακά δεδομένα στη συγκεκριμένη περιοχή. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Κραυσίδωνας δεν χωρίζει αλλά ενώνει το πολεοδομικό συγκρότημα ενώ στην περιοχή των γεφυρώσεων ο κυκλοφοριακός φόρτος πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, καθώς εκατέρωθεν του χειμάρρου λειτουργούν σχολεία επιχειρήσεις, καταστήματα, και άλλες υπηρεσίες. Πριν από όλα οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις διευκολύνουν τους περιοίκους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου