ΤΟΠΙΚΑ

Αλλοι αναζητούν μεροκάματο

αλλοι-αναζητούν-μεροκάματο-567193

Τα δύο άκρα αντίθετα, συναντιούνται στην εκπαίδευση… Την ίδια ώρα που δεκάδες καθηγητές αναζητούν σχολείο και θέση διδασκαλίας για να κερδίσουν τα προς το ζην, την ίδια ώρα καθηγητές αναγκάζονται να κάνουν υπερωρίες, προκειμένου να καλύψουν τις κενές θέσεις συναδέλφων τους και να μην μένουν οι μαθητές πίσω στη διδακτέα ύλη.

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα στον κλάδο των φυσικών. Σύμφωνα με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Γ. Δοδοντσάκη, έχουν καταγραφτεί τέσσερα κενά φυσικών σε σχολικές μονάδες της χερσαίας Μαγνησίας. Το αίτημα κάλυψής τους δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί και για να μη μείνουν τα παιδιά πίσω στη διδακτέα ύλη, τα μαθήματα γίνονται από εκπαιδευτικούς που εργάζονται υπερωριακά και μέχρι να έρθουν οι καθηγητές που θα διδάξουν στα συγκεκριμένα σχολεία.

Τα κενά όμως δεν περιορίζονται στον κλάδο των φυσικών. Υπάρχουν δέκα κενές ώρες πληροφορικής στο ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και 12 ώρες πληροφορικής στο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στη Ν. Ιωνία.

Κενά καταγράφονται και στα νησιά. Το σημαντικότερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Γυμνάσιο Σκοπέλου, όπου κάθε εβδομάδα χάνονται 18 ώρες φιλολογικών μαθημάτων, ενώ υπάρχει ανάγκη για επιπλέον 12 ώρες φυσικής.

Δύο ώρες φυσικής λείπουν και από τη Σκιάθο και τρεις ώρες καλλιτεχνικών από την Αλόννησο.

Σύμφωνα με τον κ. Δοδοντσάκη, μέρος των κενών αναμένεται να καλυφθεί σήμερα, στη συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου