ΤΟΠΙΚΑ

Θετική εισήγηση για τα Γυμνάσια και Λύκεια

θετική-εισήγηση-για-τα-γυμνάσια-και-λύ-567204

Το έγγραφο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας έλαβε η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου σύμφωνα με το οποίο εισηγείται να μη γίνει καμία αλλαγή σχετικά με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων, επομένως αντιμετωπίζεται θετικά η συνέχιση λειτουργίας όλων των μονάδων.

Η εισήγηση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας σχολιάζεται θετικά από τη Δημοτική Αρχή, καθώς δεν επέρχεται αλλαγή. Το θέμα με την οργανικότητα των σχολείων αναμένεται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Πάντως, η Δημοτική Αρχή παρά τις αρχικά δυσμενείς προοπτικές μπόρεσε και διατήρησε το Λύκειο Καναλίων, το οποίο στις συγχωνεύσεις του Υπουργείου Παιδείας το 2011, όδευε προς κατάργηση. Τελικά μετά από παρέμβαση του Δήμου και τη συνδρομή βουλευτών, περιφερειακών συμβούλων και άλλων φορέων εξασφαλίστηκε η συνέχιση λειτουργίας του.

Το Υπουργείο Παιδείας προ ολίγων ημερών ζήτησε από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας να αποσταλούν στοιχεία σχετικά με τις αλλαγές στην οργανικότητα των σχολικών μονάδων, δηλαδή ιδρύσεις καταργήσεις σχολείων, υποβιβασμός ή προαγωγή σχολικών μονάδων, βάσει της εξέλιξης του μαθητικού δυναμικού.

Κεντρική θέση του Δήμου Ρήγα Φεραίου είναι πως δεν πρέπει να υπάρξει καμία κατάργηση σχολικής μονάδας. Στις συγχωνεύσεις σχολείων το 2011 στην περιοχή σημειώθηκαν αλλαγές οι οποίες είχαν κριθεί από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ως αναγκαίες λόγω της διαμόρφωσης του μαθητικού δυναμικού. Ωστόσο είχε τονιστεί παράλληλα πως δεν θα χρειαστούν νέες αλλαγές στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων των σχολικών μονάδων.

Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου τόνισε: «Εξυπακούεται πως θα είμαστε σε εγρήγορση και επαγρύπνηση για να προλάβουμε οποιαδήποτε κατάσταση, ενώ είμαστε σε επικοινωνία και με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, αλλά και με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας. Το σημαντικό για εμάς είναι πως δημιουργούνται πολύ θετικές προοπτικές για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της περιοχής μας. Ειδικότερα για το Λύκειο Καναλίων που κάναμε αγώνες για να το κρατήσουμε ανοικτό, διαφαίνεται ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά χωρίς πρόβλημα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου