ΤΟΠΙΚΑ

Προσφορά του Ιδρύματος «Δεληγεώργη»

προσφορά-του-ιδρύματος-δεληγεώργη-567251

Εγκαινιάστηκε προχθές το Δεληγεώργειο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγ. Ραφαήλ. Μετά τη Θ. Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στην εν γένει προσφορά του Ιδρύματος προς την Εκκλησία και απένειμε τιμητική πλακέτα στον πρόεδρο του Ιδρύματος Νικόλα Δεληγεώργη.

Στη συνέχεια ο κ. Δεληγεώργης μίλησε εν συντομία για τη σπουδαιότητα αυτών των Πνευματικών Κέντρων, δώδεκα συνολικά μέχρι σήμερα, που αποτελούν εστίες διαπαιδαγώγησης των νέων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο του πολιτιστικού κύκλου «Δεληγεώργεια» έχουν προγραμματιστεί και τα εγκαίνια των Πνευματικών Κέντρων των Ναών Αγ. Βαρβάρας και Αγ. Γερασίμου

Στο μεταξύ, συνεχίζεται ο χειμερινός κύκλος εκδηλώσεων «Δεληγεώργεια» και στο πλαίσιο αυτό ήταν ενταγμένη η χθεσινή βραδιά που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως, σε συνεργασία με το Σύλλογο «AMICI D’ITALIA» (Φίλοι της Ιταλίας).

Ομιλητές της χθεσινής εκδήλωσης ήταν: ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Αφων Δεληγεώργη», Νικόλαος Δεληγεώργης, ο οποίος αναφέρθηκε στον Giorgio De Chirico, τη διεθνή ακτινοβολία του και την τέχνη του, που άνοιξε καινούργιους δρόμους μεταφυσικής έκφρασης στο παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα. Επίσης η Μαρία Φαλτσόνε-Ρίζου, φιλόλογος, η οποία μίλησε γενικά για την οικογένεια De Chirico, και δια την παρουσία της στο Βόλο.

Κατόπιν ο Τζιοβαννι Αλμπινο, ιατρός-καλλιτέχνης, αναφέρθηκε στη συμμετοχή των εθελοντών Ιταλών, με τον τίτλο Garibaldini, που πολέμησαν σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, κατά των αγώνων που έγιναν για την απελευθέρωση της χώρας από τους Τούρκους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου