ΤΟΠΙΚΑ

Ζωηρό ενδιαφέρον για ληξιπρόθεσμες ~ Άνοιξε η εφαρμογή για οφειλές στο Δημόσιο

ζωηρό-ενδιαφέρον-για-ληξιπρόθεσμες-ά-565302

Να μπουν στη ρύθμιση οι οφειλέτες, προτρέπει ο Σύλλογος Οικονομολόγων Μαγνησίας

Εκατοντάδες φορολογούμενοι στη Μαγνησία που περιμένουν να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο από τις 27 Μαρτίου. μπορούν από σήμερα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους.

«Η ηλεκτρονική εφαρμογή ανοίγει και οι φορολογούμενοι με οφειλές στο Δημόσιο που φτάνουν μέχρι και το Φεβρουάριο του 2015 έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αιτήσεις μέχρι 27 Απριλίου ή 26 Μαΐου ανάλογα με την προκαταβολή» είπε ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Μαγνησίας, Αριστείδης Παπανδρέου.

«Το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο. Από τις 27 Μαρτίου εκατοντάδες ή και χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένουν να ανοίξει η εφαρμογή. Το 5μηνο οφειλών στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι το Φεβρουάριο του 2015 δεν μπορούσε να καλυφθεί. Οι φορολογούμενοι έπρεπε να πληρώσουν τις οφειλές τους εφάπαξ ή τμηματικά σε 12 δόσεις, όμως, για αρκετούς ήταν δύσκολο.

Δεκάδες έχουν ήδη αναθέσει σε λογιστές την υποβολή αιτήσεων, ενώ μεγάλος όγκος φορολογουμένων επισκέπτεται ανά κατά διαστήματα γραφεία οικονομολόγων για να ενημερωθούν πότε θα τεθεί σε εφαρμογή η ρύθμιση» εξήγησε ο ίδιος.

Ο πρόεδρος του ΣΟΛ Μαγνησίας υπενθύμισε ότι το χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη ρύθμιση μέχρι το άνοιγμα της εφαρμογής, έτρεξε η ρύθμιση εξπρές, ενώ οι τεχνικοί ετοίμαζαν το καινούργιο πρόγραμμα ώστε να προσδιορίζει τις δόσεις.

«Οσοι οφείλουν χρήματα στις Δ.Ο.Υ. τους συμβουλεύουμε να κοιτάξουν να τα τακτοποιήσουν, ώστε οι Εφορίες να μην μπορούν να κινήσουν εναντίον τους αναγκαστικά μέτρα» είπε ο ίδιος.

Εξάλλου, η πλειοψηφία των οφειλετών του Δημοσίου δεν συμπεριελήφθησαν στη ρύθμιση εξπρές, καθώς οι ωφελούμενοι φορολογούμενοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές της εν λόγω ρύθμισης υπολογίζονται στους 100 οφειλέτες.

Η παρούσα ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που οφείλουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία έως 3.000 ευρώ, να τακτοποιήσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Δίνει επίσης τη δυνατότητα σε εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, εφόσον ενταχθούν στη ρύθμιση, να παραμείνουν βιώσιμες.

Η ρύθμιση κινείται σε πιο δίκαιο και ευέλικτο πλαίσιο και ως προς τον αριθμό των δόσεων, που ανέρχονται σε 100 χωρίς προϋποθέσεις και ως προς το ελάχιστο ποσό καταβολής δόσης, που ανέρχεται στα 20 ευρώ.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου