ΤΟΠΙΚΑ

Σε απεργία – αποχή οι μηχανικοί του Δημοσίου για την αξιολόγηση

σε-απεργία-αποχή-οι-μηχανικοί-του-δημ-93220

Σε απεργία – αποχή από όλες τις διαδικασίες που σχετίζονται με την αξιολόγηση στις Δημόσιες Υπηρεσίες προχωρούν από τη Δευτέρα, 29 Σεπτεμβρίου, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί Δημοσίου.

Σε εξώδικη γνωστοποίηση προς τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το Ελληνικό Δημόσιο, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Μηχανικών Δημοσίων Υπαλλήλων Διπλωματούχων Ανώτατων Σχολών ενημερώνει για τις αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με αυτές, οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί του Δημοσίου θα απέχουν από την έκδοση αποφάσεων επιμερισμού των ποσοστώσεων του άρθρου 7 παρ. 5 του π.δ. 318/1992 και τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης.

Επιπλέον, οι μηχανικοί απέχουν από τη συμμετοχή σε ειδικές επιτροπές αξιολόγησης από κάθε υπουργείο, οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή, κάθε εργασία σχετιζόμενη με τον επανέλεγχο των μετατροπών των συμβάσεων εργασίας ή έργου σε αορίστου χρόνου.

Οπως αναφέρεται στην εξώδικη γνωστοποίηση, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας προχωρεί σε απεργία – αποχή αφού έλαβε υπόψη του το γεγονός ότι ο Νόμος 4250/14 εισάγει αυθαίρετο, αυταρχικό και αντιεπιστημονικό σύστημα αξιολόγησης εργαζομένων, με στόχο τη διαφάνεια και τη χειραγώγηση της λειτουργίας της Δημόσιας Διοίκησης και των εργαζομένων σε αυτήν προκειμένου ανεμπόδιστα να υλοποιηθούν οι κυβερνητική σχεδιασμοί για ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων υπηρεσιών, περιορισμό, περικοπή και κατάργηση κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών, απολύσεων εργαζομένων από τους δημόσιους τομείς.

Επιπλέον, κατά την ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ στόχος είναι η καταστροφή χιλιάδων θέσεων εργασίας, η κατάργηση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών, η γενίκευση και εγκατάσταση ενός κλίματος βίας, απειλών και ανασφάλειας στους χώρους εργασίας.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου