ΤΟΠΙΚΑ

Προχωρεί η αξιολόγηση στο ΓΝΒ

προχωρεί-η-αξιολόγηση-στο-γνβ-102314

Νέο κύκλο κινητοποιήσεων ετοιμάζουν οι εργαζόμενοι

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, καθώς η Διοίκηση του Αχιλλοπούλειου προχωρεί τη διαδικασία για την αξιολόγηση των εργαζομένων, όπως προβλέπουν οι διατάξεις αξιολόγησης του προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων, Γιάννης Γιαννακός ενημέρωσε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Διοικητική – Οικονομική Υπηρεσία ζήτησε από τους προϊσταμένους των Τμημάτων να παραλάβουν τα νέα φύλλα αξιολόγησης και να κάνουν εισηγήσεις μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ο κ. Γιαννακός είπε ότι: «Ενώ βρισκόμαστε στη δεύτερη φάση της αξιολόγησης είναι ένα ερώτημα γιατί η Διοίκηση του Νοσοκομείου βιάζεται. Γιατί στενεύει τα χρονικά όρια; Σε άλλα Νοσοκομεία δεν έχουν καν παραλάβει τα φύλλα αξιολόγησης» συμπλήρωσε ο ίδιος κι επικαλέστηκε το παράδειγμα του Νοσοκομείου Τρικάλων, όπου η Διοίκηση του Νοσοκομείου «πάγωσε» τον Ιούλιο την αξιολόγηση μέχρι να εκδοθεί η απόφαση του ΣτΕ.

Ο Σύλλογος εξετάζει όλες τις εξελίξεις. Για τον τρόπο που θα αντιδράσει, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του. Οπως είπε ο κ. Γιαννακός: «Εμείς πηγαίνουμε μεθοδικά με στόχο να προστατέψουμε τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η γραμμή που δίνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Δημόσια Νοσοκομεία είναι απεργία – αποχή.

Στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 12 το μεσημέρι, θα παραβρίσκεται κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ με επικεφαλής τον κ. Ερμή Κασσέ» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η Συνέλευση θα αφορά στο νέο κύκλο κινητοποιήσεων ενάντια στην υποστελέχωση των Νοσοκομείων, την υποχρηματοδότηση και την απαξίωση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Να σημειωθεί ότι ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου είχε απευθύνει έκκληση στην τελευταία συνεδρίασή του προς τους προϊσταμένους των Τμημάτων να μη προχωρήσουν σε εισηγήσεις με το σκεπτικό ότι καλύπτονται από την απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου των Εργαζομένων τελικά δεν πραγματοποιήθηκε. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ωστόσο ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου