ΤΟΠΙΚΑ

Ενωμένοι σε μια γροθιά κατά της αξιολόγησης

ενωμένοι-σε-μια-γροθιά-κατά-της-αξιολό-115015

Οι διευθυντές των δημοτικών υπηρεσιών ενεργά στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους

Τους διευθυντές και προϊσταμένους των δημοτικών υπηρεσιών έχουν από χθες στο πλευρό τους οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας, που συνεχίζουν τον αγώνα τους κατά της αξιολόγησης.

Σε συνάντηση που είχαν εργαζόμενοι και προϊστάμενοι, χθες το πρωί, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας, οι Διευθυντές δεσμεύτηκαν να μην υπογράψουν τα έντυπα αξιολόγησης, «φρενάροντας» έτσι τη διαδικασία, που ενδέχεται να οδηγήσει σε διαθεσιμότητα ίσως και απόλυση αρκετούς εργαζόμενους.

Το κάλεσμα στους διευθυντές να ταχθούν στο πλευρό τους, απηύθυνε ο ίδιος ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Μαγνησίας. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο, Γ. Μαγιάκο, η ενότητα είναι μονόδρομος απέναντι στην αξιολόγηση που αποτελεί απειλή για το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζομένων.

Οι προϊστάμενοι, όπως έγινε γνωστό είναι καλυμμένοι συνδικαλιστικά από την ΑΔΕΔΥ για την απόφασή τους να μην υπογράψουν τα έντυπα αξιολόγησης.

Μεταξύ των δύο πλευρών, που πλέον συμπαρατάσσονται στο ίδιο «στρατόπεδο», θα γίνει και νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα. Παράλληλα, ο Σύλλογος θα φροντίσει να ενημερώσει και να καλέσει σε συστράτευση τους λιγοστούς διευθυντές που δεν πήραν μέρος χθες στη συνάντηση.

Εν μεταξύ, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να ξεκινήσει και νέος γύρος συλλογής υπογραφών κατά της αξιολόγησης και του επανέλεγχου των συμβάσεων, με βάση κείμενο που συνέταξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Δήμους. Σημειώνεται ότι σε πρώτο στάδιο, έως τις 31 Σεπτεμβρίου, οι διευθυντές θα πρέπει να παραδώσουν τον επιμερισμό, κάτι το οποίο δεσμεύτηκαν να μην κάνουν.

«Σε τέτοιες εποχές πρέπει να είμαστε όλοι μια γροθιά», ανέφερε ο κ. Μαγιάκος.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου